Flexwerk en toch een hypotheek

Flexibel of tijdelijk dienstverband? Met de Arbeidsmarktscan maak je wel kans op een hypotheek, soms zelfs ook met Nationale Hypotheek GarantieDe Arbeidsmarktscan is een onafhankelijke berekening van je kansen op de arbeidsmarkt. Heb je goede kansen op de arbeidsmarkt? Dan kan je de Arbeidsmarktscan gebruiken om een hypotheek bij ons aan te vragen. De Arbeidsmarktscan komt dan in de plaats van een werkgeversverklaring. 

Arbeidsmarktscan aanvragen

Upload je diploma, beantwoord de vragen en bekijk direct je score in 4 minuten. Wil je de Arbeidsmarktscan ontvangen? Dan betaal je 110 euro.

Naar Arbeidsmarktkansen.nl

Hoe werkt het?

Over de Arbeidsmarktscan

  1. Vraag met uw DigiD je diploma op bij DUO.
  2. Start de Arbeidsmarktscan en upload je diploma.
  3. Beantwoord de vragen over je werkervaring, regio, beroep, functie en dergelijke.
  4. Wij berekenen of je score voldoende of onvoldoende is.
  5. Jij bepaalt of je de Arbeidsmarktscan wil ontvangen voor 110 euro. Is je score onvoldoende? Dan kan je ervoor kiezen geen Arbeidsmarktscan te ontvangen en hoef je niets te betalen.

Naar de hypotheekadviseur

Nadat je hebt betaald, ontvang je de Arbeidsmarktscan in je mailbox. Met dit document kan je onafhankelijk hypotheekadviseur een offerte voor een hypotheek bij ons aanvragen. De hypotheekadviseur kijkt daarbij uiteraard ook naar andere gegevens, zoals de koopprijs, de hoogte van de hypotheek en schulden als je die hebt.

Daarom Florius

Jouw leven is geen 30 jaar hetzelfde. Bij Florius begrijpen we dat. Daarom bewegen onze hypotheken met je mee. 
Ontdek Florius

Arbeidsmarktscan

Advies nodig?

Florius werkt samen met onafhankelijk hypotheekadviseurs
Vind een adviseur

Over de arbeidsmarktscan

De Arbeidsmarktscan is een onafhankelijke berekening van je kansen op de arbeidsmarkt. Voor veel beroepen zijn er meer vacatures dan mensen. Daar zijn dus tekorten op de arbeidsmarkt. In die beroepen heb je ook als flexwerker goede kansen. Maar er zijn ook beroepen die door automatisering of robotisering langzaam verdwijnen. In die beroepen heb je minder goede kansen.

Bij de berekening van je kansen houden we rekening met je werkervaring, opleidingsniveau, beroep of functie, branche en regio. We kijken hoeveel vacatures er voor jouw profiel zijn, en hoeveel werkzoekenden. De verhouding tussen die 2 bepaalt je score.

We houden daarbij rekening met de lange-termijnontwikkelingen in jouw beroepsgroep. Sommige beroepsgroepen worden al vele jaren steeds een stukje kleiner, bijvoorbeeld door automatisering. Andere beroepsgroepen groeien juist. Weer andere beroepen zijn in hun groei of krimp sterk afhankelijk van de politiek, zoals de zorg en het onderwijs.

Alle gegevens over vraag en aanbod op de arbeidsmarkt worden voor de Arbeidsmarktscan elke 3 maanden geactualiseerd.

Als de Arbeidsmarktscan een score geeft van meer dan 70 punten, dan zijn er voor jouw profiel meer vacatures dan werkzoekenden. Je hebt goede kansen en je kan de Arbeidsmarktscan aankopen en een hypotheek aanvragen.

Als je score lager is dan 70 punten heb je iets minder goede kansen op de arbeidsmarkt. Je kan dan geen Arbeidsmarktscan aanvragen en je hoeft ook niets te betalen. Je persoonsgegevens worden onmiddellijk verwijderd.

Meer informatie

Zzp'er? Bekijk je mogelijkheden

Ben je 1 jaar of langer zzp’er? Dan kan je mogelijk een hypotheek bij Florius afsluiten. Bekijk in het schema wat ons aanbod is en wanneer je ook kan kiezen voor NHG.

Onze rente

Als je een hypotheek afsluit, maak je een keuze voor een variabele of vaste rente. Bekijk de rentes die wij op dit moment aanbieden.

NHG: iets voor jou?

Ga je scheiden, raak je arbeidsongeschikt of verliest je je baan? Dan wordt de hypotheek misschien te duur voor je en wil je je huis verkopen. Met NHG sta je er dan niet alleen voor.