Toekomstig inkomen bij de aanvraag van een hypotheek

Als het goed is, verdient u over een paar jaar meer dan nu. Leuk voor later, kunt u denken. Maar misschien is het nu al voordelig, doordat we er rekening mee kunnen houden bij uw hypotheekaanvraag. Zodat u toch uw eerste huis kunt kopen!


Uw toekomstige salaris inschatten, kan nét het verschil maken. Maar dan moet uw salarisperspectief wel aantoonbaar gunstig zijn. Waarbij Florius kijkt naar uw toetsingsinkomen. Dat is uw inkomen minus uw lasten.


Salarisperspectief telt mee voor Florius

Gaat uw inkomen de komende drie jaar zo goed als zeker omhoog? Dan biedt dat kansen als u een hypotheek nodig heeft. ‘Toekomstig inkomen’ is namelijk een factor om rekening mee te houden bij uw aanvraag. Het is aan uw hypotheekadviseur om met cijfers aan te tonen dat dit verantwoord is. Zowel voor u als voor de bank. Wat duidelijk moet blijken, is dat u binnen drie jaar de lasten van uw hypotheek wel volledig kunt dragen doordat u meer bent gaan verdienen. Kortom: het gaat om uw salarisperspectief. ​

Voorwaarden toekomstig inkomen meenemen bij de hypotheekaanvraag

Er zijn drie manieren om aan te tonen dat uw inkomen naar alle verwachting zal stijgen in de komende drie jaar. Om ‘toekomstig inkomen’ mee te wegen in uw hypotheekaanvraag, moet aan minstens één hiervan zijn voldaan.

  • U maakt stappen binnen uw salarisschaal
  • Via uw cao krijgt u een salarisverhoging
  • Uw werkgever zegt een salarisverhoging toe.​​


Meer weten over het afsluiten van een hypotheek bij Florius?

Stel al uw vragen over het afsluiten van een hypotheek en toekomstig inkomen aan een onafhankelijke hypotheekadviseur​. 

 

Meer informatie

Eerste huis kopen