Jouw bijdrage aan een duurzame maatschappij moet beloond worden, vinden wij. En dus krijg je van ons 0,1% rentekorting op een nieuwe hypotheek als jouw huis een definitief energielabel A heeft. Dat scheelt toch elke maand.

Heb je al een Florius-hypotheek en is jouw woning energiezuinig? Dan krijg je de duurzaamheidskorting zodra je een nieuwe rentevastperiode kiest. Want we checken automatisch je energielabel voor je. Lekker makkelijk toch?

0,1% korting op je hypotheekrente

  • Voor huizen met een definitief energielabel A.
  • Wij checken je energielabel, je hoeft er niets voor te doen.
  • De korting geldt voor de hele rentevastperiode.
  • Wij passen de korting automatisch toe.

In 3 stappen je definitieve energielabel

Op energielabelvoorwoningen.nl zie je je huidige energielabel of vraag je een nieuwe aan.

Hoe heb je je huis verduurzaamd? Houd bewijzen bij de hand, zoals facturen, foto’s of koopakte. Binnen een paar werkdagen heb je je definitieve label in je mailbox. Wij vragen deze op. Jij hoeft niets te doen.

Jouw situatie

Kies je voor een hypotheek van Florius?

Als jouw hypotheekadviseur een renteaanbod aanvraagt voor je nieuwe hypotheek, kijken wij meteen ook naar het energielabel. Heeft je (nieuwe) woning een definitief label A? Dan verrekenen wij automatisch de 0,1% duurzaamheidskorting.
Check onze rentes

Je hebt al een Florius-hypotheek

Zorg dat je energielabel definitief is als je een nieuwe rente kiest voor je Florius-hypotheek. Dan weet je zeker dat je de duurzaamheidskorting niet misloopt voor je energiezuinige huis met label A.
Definitief energielabel aanvragen

Vraag en antwoord

Wij geven duurzaamheidskorting als je huis minimaal een geregistreerd energielabel A heeft.

Heb je al een Florius hypotheek en is jouw woning energiezuinig? Dan krijg je de duurzaamheidskorting zodra je een nieuwe rentevastperiode kiest. Laat wel je energielabel registeren bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) door een erkend energieadviseur. Dan passen we de korting automatisch toe. Lekker makkelijk toch? 

Wil je gaan verduurzamen? Voor hypotheken of een nieuwe rentevastperiode met een ingangsdatum van 1 augustus 2021 of later geldt: als je binnen 24 maanden na het aangaan van een nieuwe hypotheek of aanvang van je rentecontract een geregistreerd energielabel A hebt, krijg je de duurzaamheidskorting alsnog.
Als er  bij aanvang van de rentevastperiode een geldig geregistreerd energielabel A (of hoger) aanwezig is, dan geldt de korting voor de hele gekozen rentevast periode. Wanneer je binnen 24 maanden na de start van de rentevastperiode een energielabel A (of hoger) laat registreren, dan voegen we de korting automatisch toe. Je krijgt de korting dan vanaf de eerste van de maand volgend op de dag van registratie van het energielabel bij de RVO. De korting geldt vervolgens tot de einddatum van de gekozen rentevastperiode. Bij het begin van een toekomstige nieuwe rentevastperiode bekijken we opnieuw of je de duurzaamheidskorting krijgt. Dus of je woning volgens de dan geldende eisen nog steeds minstens een geldig geregistreerd energielabel A heeft. En of we dan nog steeds de korting toekennen, of deze misschien wel hoger of lager is. De korting geldt voor alle rentevaste perioden (1 tot 30 jaar). Nee, dat kan niet. Je kunt de duurzaamheidskorting gebruiken bij alle leningdelen, behalve bij het leningdeel met de Verduurzaam Hypotheek. Waarom? De Verduurzaam Hypotheek heeft standaard al een lager rentetarief dan de ander hypotheken. En je betaalt ook geen risico-opslag over dit leningdeel. Daarom geven we op dit leningdeel geen extra korting.

Aanpassingen doen in mijnFlorius

Wilt u uw hypotheek aanpassen? Sommige aanpassingen kunt u eenvoudig zelf regelen in mijnFlorius. Zoals uw hypotheek omzetten naar een Lineaire of Annuïteiten Hypotheek.

Man met verhuisdoos op trap

Een hypotheek die bij je past. Nu en later.

Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je helpen om je hypotheek aan te passen. Zodat je zonder zorgen kunt blijven wonen. Nu en later. Het eerste gesprek met een onafhankelijk hypotheekadviseur is vaak gratis.
Vind een adviseur bij je in de buurt