Zekerheid over je inkomsten

Om zorgeloos te kunnen wonen, is zekerheid over je inkomsten belangrijk. Toch kan het gebeuren dat er iets verandert in je inkomen. Bijvoorbeeld doordat je ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt. Bij Florius sta je er dan nooit helemaal alleen voor. Samen met jou kijken we naar een passende oplossing.

Verandert er iets?

Start je je eigen onderneming, krijg je een kind of ontvang je een schenking? Dit kan gevolgen hebben voor je financiĆ«le situatie. Kijk wat je kan doen om je hypotheek aan te passen. 

Kies jouw situatie

5 tips voor meer zekerheid

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan je ervoor zorgen dat je verzekerd bent van inkomen als je ziek wordt of zelfs voor langere tijd arbeidsongeschikt raakt. Je kan zelf bepalen hoe hoog het inkomen is dat je verzekert en hoe snel je wil dat de verzekering gaat betalen. Verzeker je bijvoorbeeld een wat lager inkomen en kies je voor een wachttijd* van een jaar? Dan betaalt je per maand een lager bedrag dan als de verzekering direct betaalt vanaf de eerste maand dat je ziek wordt.

*De wachttijd is de periode vanaf het moment dat je ziek wordt tot het moment dat de verzekering je geld gaat betalen.

NHG is een soort verzekering. Als je een hypotheek met NHG afsluit, weet je zeker dat je er niet alleen voor staat als je je huis gedwongen moet verkopen.

Lees meer over NHG

Het is al verdrietig genoeg als jij of je partner overlijdt. Met de Florius Overlijdensrisicoverzekering (ORV) kan je ervoor zorgen dat je je hypotheek gewoon kan blijven betalen. Bij een hypotheekaanvraag is een overlijdensrisicoverzekering soms verplicht.

Bij Florius willen we dat je ook later zorgeloos kan blijven wonen. Bereik je binnen 10 jaar de AOW-leeftijd? Of wil je binnen 10 jaar met pensioen? Dan is het belangrijk dat je bij je hypotheekaanvraag ook kan laten zien dat je pensioen goed geregeld is. Zo vergroot je de kans dat je een hypotheek bij Florius krijgt.

NHG helpt je alleen uit de problemen als je om bepaalde redenen je huis gedwongen moet verkopen. Maar misschien heb je liever de zekerheid dat je je huis kan blijven betalen, zodat je er juist in kan blijven wonen. Met de woonlastenverzekering heb je die zekerheid. De woonlastenverzekering is eigenlijk een soort arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), maar dan alleen voor je hypotheek. Een woonlastenverzekering betaalt alleen het bedrag dat je nodig hebt om je hypotheek te betalen. Een woonlastenverzekering kost vaak minder dan een AOV. Dat komt doordat een woonlastenverzekering ook een lager bedrag aan je betaalt dan de AOV.

Tip! Let goed op waarvoor je verzekerd bent. Sluit je een woonlastenverzekering? Let dan goed op in welke situaties je wel en niet verzekerd bent. Soms krijg je namelijk niet of slechts voor een korte periode geld uitgekeerd. Vraag je onafhankelijk hypotheekadviseur om uitleg en advies voor jouw persoonlijke situatie.

Meer informatie

Eerste huis kopen?

Spannend! Je kan vast niet wachten tot je de sleutel hebt. Bekijk waar je op moet letten als je je eerste huis koopt.

Hypotheekrente verlagen

Wil je ook profiteren van lagere rente? Je past je rente eenvoudig zelf aan in mijnFlorius. Bekijk je mogelijkheden en de mogelijke kosten. 

Een hypotheek die bij jou past. Nu en in de toekomst.

De hypotheken van Florius bewegen met je mee. Welke hypotheek past bij jou? Vraag advies aan een onafhankelijk hypotheekadviseur.