De Florius Nabestaandendesk

Je hypotheek is misschien wel het laatste waar je aan denkt als een dierbare is overleden. Toch zijn er dingen die geregeld moeten worden. Onze Nabestaandendesk helpt jou en je adviseur graag met alles wat met je hypotheek te maken heeft. Samen passen we stap voor stap je hypotheek zoveel mogelijk aan op je veranderde situatie. 

Contact

De Nabestaandendesk staat voor je klaar op werkdagen van 08:30 uur tot 17.30.
Hypotheken: bel met 033 - 752 50 00 of stuur een mail.
Heb je ooit een overlijdensrisicoverzekering bij Florius afgesloten?
Lees hier wat er veranderd is

Wat kun je doen?

Is je partner overleden? Geef dit dan door aan onze Nabestaandendesk. De Nabestaandendesk zet voor je op een rij wat je kunt doen om de hypotheek aan te passen op de veranderde situatie.  Je hebt in elk geval een uittreksel van de akte van overlijden nodig. Deze kun je aanvragen bij de gemeente. Mogelijk heb je daarnaast ook nog andere documenten nodig om de hypotheek aan te passen. Welke dat precies zijn, hangt af van je situatie. We raden je aan om pas te starten met het verzamelen van andere documenten, nadat je contact hebt gehad met de Nabestaandendesk. Zo voorkom je ook dat je misschien betaalt voor documenten die je later toch niet nodig hebt. Samen met de Nabestaandendesk bepaal je welke aanpassingen je wilt doen aan de hypotheek. Misschien wil je een deel van de hypotheek aflossen of het huis verkopen. Ook kun je tot een jaar na overlijden de rente van de hypotheek kosteloos aanpassen via de Nabestaandendesk. 

Wat als er iets verandert?

Je leven is geen 30 jaar hetzelfde. Bij Florius begrijpen we dat. Daarom bewegen onze hypotheken met je mee. Wat er ook verandert.

Rente aanpassen na overlijden

Binnen een jaar nadat je partner is overleden, kun je de rente van de hypotheek aanpassen zonder hiervoor een vergoeding te betalen.  De hypotheek moet dan wel op jouw naam zijn gezet. De Nabestaandendesk helpt je hierbij.

Levensverzekering gebruiken

Je kunt de erfenis of uitkering van een levensverzekering gebruiken om een deel van de hypotheek af te lossen. Daardoor ga je minder per maand betalen. De Nabestaandendesk kan het geld van de levensverzekering voor je opvragen.