De Florius Nabestaandendesk

Je hypotheek is misschien wel het laatste waar je aan denkt als een dierbare is overleden. Toch zijn er dingen die geregeld moeten worden. Onze Nabestaandendesk helpt jou en je adviseur graag met alles wat met je hypotheek te maken heeft. Samen passen we stap voor stap je hypotheek zoveel mogelijk aan op je veranderde situatie. 

Contact

De Nabestaandendesk staat voor je klaar op werkdagen van 8:30 uur tot 17.30. Voor Hypotheken bel je met 033 - 752 50 00 of stuur een mail.

Heb je ooit een overlijdensrisicoverzekering bij Florius afgesloten?
Lees hier wat er veranderd is

Wat kan je doen?

Is je partner overleden? Geef dit dan door aan onze Nabestaandendesk. De Nabestaandendesk zet voor je op een rij wat je kan doen om de hypotheek aan te passen op de veranderde situatie.  Samen met de Nabestaandendesk bepaal je welke aanpassingen je wil doen aan de hypotheek. Misschien wil je een deel van de hypotheek aflossen of het huis verkopen. Ook kan je tot 1 jaar na overlijden de rente van de hypotheek kosteloos aanpassen via de Nabestaandendesk. 
Je hebt in elk geval een uittreksel van de akte van overlijden nodig. Deze kan je aanvragen bij de gemeente. Mogelijk heb je daarnaast ook nog andere documenten nodig om de hypotheek aan te passen. Welke dat precies zijn, hangt af van je situatie. We raden je aan om pas te starten met het verzamelen van andere documenten, nadat je contact hebt gehad met de Nabestaandendesk. Zo voorkom je ook dat je misschien betaalt voor documenten die je later toch niet nodig hebt.

Wat als er iets verandert?

Je leven is geen 30 jaar hetzelfde. Bij Florius begrijpen we dat. Daarom bewegen onze hypotheken met je mee. Wat er ook verandert.

Rente aanpassen na overlijden

Binnen 1 jaar nadat je partner is overleden, kan je de rente van de hypotheek aanpassen zonder hiervoor een vergoeding te betalen.  De hypotheek moet dan wel op jouw naam zijn gezet. De Nabestaandendesk helpt je hierbij.

Levensverzekering gebruiken

Je kan de erfenis of uitkering van een levensverzekering gebruiken om een deel van de hypotheek af te lossen. Daardoor ga je minder per maand betalen. De Nabestaandendesk kan het geld van de levensverzekering voor je opvragen.