Let op! Geld lenen kost geld! Let op! Geld lenen kost geld!

Eigen geld, of een andere oplossing

Er zijn verschillende manieren om te betalen voor het verduurzamen van je huis. Denk aan spaargeld of een subsidie van de gemeente. Kan of wil je daar geen gebruik van maken en wil je toch graag verduurzamen? Goed idee, Florius biedt meerdere oplossingen. Op deze pagina lees je daar meer over.

Waar begin je?

Waar begin je met het energiezuiniger maken van je nieuwe woning? Wil je eerst inzicht in de mogelijkheden? Weten welke maatregelen écht impact hebben? Of wil je een persoonlijk advies over welke energiebesparende maatregelen voor jou interessant zijn. Laat je inspireren en informeren.
Inzicht en mogelijkheden

De Florius Verduurzaam Hypotheek

Een Verduurzaam Hypotheek is een apart leningdeel speciaal voor het verduurzamen van je huis. De Verduurzaam Hypotheek kan tot € 25.000 worden aangevraagd en je kunt lenen tot 106% van de marktwaarde van je huis. Je kunt kiezen uit verschillende looptijden. Het voordeel van de Verduurzaam Hypotheek is dat je vooraf geen verbouwingsplan nodig hebt en dat de rente lager is dan de standaard hypotheektarieven.
Meer over de Florius Verduurzaam Hypotheek

Duurzaamheidskorting

Jouw bijdrage aan een duurzame maatschappij moet beloond worden, vinden wij. En dus krijg je van ons 0,1% duurzaamheidskorting op een nieuwe hypotheek als jouw woning minimaal een geregistreerd energielabel A heeft. Dat scheelt toch elke maand weer!

Lees verder

Energie Besparende Voorzieningen (EBV) en het Energiebespaarbudget (EBB)

Een Energiebespaarbudget (EBB) is een extra lening om te verduurzamen. Hiervoor hoeft vooraf geen verbouwingsplan te zijn. Bij Energiebesparende Voorzieningen (EBV) is juist een overzicht met de geplande maatregelen verplicht. Daar staat dan tegenover dat bij EBV de taxateur rekening mag houden met de energiebesparende voorzieningen én de waardestijging hiervan. Hierdoor kan er 6% meer geleend worden, namelijk tot maximaal 106% van de marktwaarde na verbouwing. Verder zijn zowel EBB als EBV gekoppeld aan de hoofdlening en moeten deze leningen in dezelfde tijd worden terugbetaald als de annuïteiten of lineaire hypotheek. En zijn geen aparte leningdelen en er geldt geen speciaal rentetarief.​
Lees verder over EBV en EBB

Wat ook kan

Spaargeld

Eigen spaargeld gebruiken om te betalen voor de verduurzaming van je woning is uiteraard een mogelijkheid. Een financieel adviseur kan je helpen te beslissen of je wel of niet (een deel van) je spaargeld wil gebruiken.

Een combinatie

Heb je wel eigen geld, maar niet genoeg voor de aanpassingen die je wil doen? Of wil je eigen spaargeld deels bewaren als buffer? Dan kun je ook kiezen voor een combinatie van een hypotheek en eigen geld. Houd er rekening mee dat je de Florius Verduurzaam Hypotheek af kan sluiten voor minimaal € 5.000 en maximaal € 25.000. Voor de EBV en EBB geldt dit maximum niet.

Subsidies en regelingen

Het is mogelijk om bijvoorbeeld voor een warmtepomp, zonneboiler, pelletkachel of biomassaketel subsidie te krijgen. Check in de Energiesubsidiewijzer welke subsidies en gunstige leningen er in jouw gemeente of provincie zijn.

Meer informatie

Jouw adviseur

Vraag informatie bij je onafhankelijke hypotheekadviseur.
Vind een adviseur