Let op! Geld lenen kost geld! Let op! Geld lenen kost geld!

Florius Verduurzaam Hypotheek

Met de Florius Verduurzaam Hypotheek kan je naast je woning ook gelijk energiebesparende aanpassingen meefinancieren.
Ontdek meer

Betalen op een manier die bij je past

Er zijn verschillende manieren om de investering in duurzame maatregelen te financieren. Zoals subsidieregelingen en spaargeld. Zijn er geen subsidieregelingen die je kan of wil gebruiken, en gebruik je liever geen spaargeld? Dan biedt de Florius Verduurzaam Hypotheek mogelijk uitkomst. Voor elk woonplan hebben wij een oplossing. Of het nu gaat om je huis mooier, comfortabeler of duurzamer te maken!

Betalen

Spaargeld

Met de huidige lage rente kan het aantrekkelijk zijn om spaargeld te gebruiken. Bedenk goed of je je spaargeld hiervoor wil gebruiken. Een financieel adviseur kan je hierbij helpen.

Subsidies en regelingen

Het is mogelijk om bijvoorbeeld voor een warmtepomp, zonneboiler, pelletkachel of biomassaketel subsidie te krijgen. Check in de Energiesubsidiewijzer welke subsidies en gunstige leningen er in jouw gemeente of provincie zijn.

Financieren

Koop je een energiezuinig huis? Of een huis dat je gaat verbouwen om het energiezuiniger te maken? Dan kan je hier geld voor lenen. Met de Florius Verduurzaam Hypotheek kun je maximaal 106% van de waarde van de woning lenen. Het bedrag boven de 100% moet je dan wel besteden aan energiebesparende voorzieningen aan de woning. Maar er zijn meer manieren om energiebesparende maatregelen te financieren.

Of... Een combinatie

Heb je wel eigen geld, maar niet genoeg voor de aanpassingen die je wil doen? Dan is het vaak ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie van een hypotheek en eigen geld. Hou er rekening mee dat je de Florius Verduurzaam Hypotheek af kan sluiten voor minimaal € 5.000 en maximaal € 25.000.

Meer mogelijkheden

Er zijn meerdere mogelijkheden om de verduurzaammaatregelen te financieren.

Energie Besparende Voorzieningen (EBV)

Bij het afsluiten van een hypotheek kan je extra geld lenen voor het aanbrengen van energiebesparende voorzieningen. Je mag maximaal 6% boven de waarde van je woning na verbouwing financieren. De te treffen maatregelen worden dan vooraf meegenomen in het taxatierapport.
Meer weten? Bezoek een adviseur

Energiebespaarbudget (EBB)

Bij het afsluiten van de hypotheek leen je extra geld dat je reserveert in een depot voor het aanbrengen van energiebesparende voorzieningen. Je beslist op een later moment aan welke energiebesparende maatregelen je dit geld besteedt. Een verbouwingsspecificatie is dan niet nodig voor het verkrijgen van de hypotheek. Je moet wel het gehele budget aan energiebesparende voorzieningen besteden. Maximaal 6% boven de waarde van de woning voor uitvoering van deze maatregelen kun je financieren. Wij controleren dat bij declaratie uit het bouwdepot.
Meer weten? Bezoek een adviseur

Meer informatie

Duurzaamheidskorting

Heb je een huis met minimaal een geregistreerd energielabel A? Dan krijg je van ons 0,1% duurzaamheidskorting.

Zo neem je energiebesparende maatregelen zonder gedoe

Klaar om te verduurzamen? Onze duurzame partner De Energiebespaarders kan je alle gedoe uit handen nemen.

De Florius Verduurzaam Hypotheek sluit je af bij je onafhankelijke hypotheekadviseur

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Florius werkt samen met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Zij helpen je graag verder.