Je hypotheek aanpassen: wat is er mogelijk?

Zet het op een rij

Misschien weet je nog niet precies welk bedrag je kan missen. Of vraag je je af hoeveel je als reservepotje aan moet houden. Deze handige rekenhulpen kunnen je helpen:

Zet het op een rij

Misschien weet je nog niet precies welk bedrag je kan missen. Of vraag je je af hoeveel je als reservepotje aan moet houden. Deze handige rekenhulpen kunnen je helpen:

vrouw laptop bankzaken

Bespreek het met je hypotheekadviseur

Elke situatie is anders. En daarom is het goed om samen met je hypotheekadviseur te kijken wat het beste bij jou en je woonplannen past. Hij helpt je graag jouw mogelijkheden en de voor- en nadelen op een rij te zetten.

Deel jij je gegevens al met je adviseur?
Als je je hypotheekadviseur toegang geeft tot je gegevens, kan hij direct met je meekijken en dingen voor je regelen. En samen met jou letten op belangrijke momenten.

Zo geef je je adviseur toegang

Andere manieren om je hypotheek aan te passen

De hypotheekrente is al een tijdje laag. Wil je hiervan profiteren tijdens de looptijd van je rentevastperiode? Kijk dan eens naar renteafkoop of rentemiddeling. Ook kan je hypotheek misschien naar een lagere risicoklasse. Het geld dat je hiermee bespaart, kan je gebruiken om extra af te lossen op je hypotheek. Of om de hypotheek om te zetten naar een aflossende vorm.


Renteafkoop en rentemiddeling

Renteafkoop en rentemiddeling zijn allebei manieren om je hypotheekrente te verlagen. Het verschil is de vergoeding: bij rentemiddeling betaal je deze per maand, bij renteafkoop in 1 keer. De totale kosten die je tijdens de nieuwe rentevastperiode betaalt, zijn bij rentemiddeling hoger dan bij renteafkoop. Wat bij je past, hangt dus af van jouw financiƫle mogelijkheden en wat jij wil.
Lees meer

Risicoklasse aanpassen

Soms kan je tussentijds binnen je huidige rentecontract de risicoklasse aanpassen. Bijvoorbeeld als de waarde van jouw huis is gestegen sinds je jouw hypotheek afsloot of als je hebt afgelost op jouw hypotheek. Hierdoor kunnen je maandlasten dalen. Dit vraag je zelf aan in mijnFlorius.
Kan je risicoklasse omlaag?
Man met verhuisdoos

Probeer het eerst uit in mijnFlorius

In mijnFlorius zie je wat op dit moment je mogelijkheden zijn voor renteafkoop en rentemiddeling. Ook de risicoklasse pas je zelf aan in mijnFlorius. Probeer de verschillende mogelijkheden eerst uit en kijk wat het effect is op je hypotheek. Pas als je ondertekent, is je aanpassing definitief.

Ben je eruit wat voor jou het beste is? Dan regel je het direct in mijnFlorius.