​Meer uitzendkrachten kunnen hypotheek aanvragen met Perspectief Verklaring

Florius neemt sinds januari 2016 deel aan de pilot Perspectief Verklaring om de hypotheekmogelijkheden uitzendkrachten te verbeteren. Door deelname aan dit initiatief willen we ervaring opdoen met inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid voor mensen met een flexibel arbeidscontract.

 

Voorheen konden uitzendkrachten van Randstadgroep (Randstad, Tempo Team en Yacht) met een Perspectief Verklaring een hypotheek bij Florius aanvragen.  Vanaf nu geldt dit ook voor  uitzendkrachten die werken via Adecco Group Nederland, Driessen HRM, Faber Personeelsdiensten, HappyNurse, Timing Uitzendteam, Young Capital, Actief Werkt!, OTTO Work Force en Manpower.

 

Bij de Perspectief Verklaring geeft  de uitzendorganisatie als werkgever een beoordeling van werkzekerheid. Voor het verkrijgen van een Perspectief Verklaring worden opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie in de regio waar de medewerker werkt of woont, meegewogen. Een persoonlijk gesprek met een intercedent maakt onderdeel van de verklaring. Een werknemer dient minimaal 1 jaar voor de uitzendorganisatie te werken om voor een Perspectief Verklaring in aanmerking te komen.