Waarom Florius

  • Kosteloos omzetten naar vaste rente
  • Profiteren van rentedalingen
  • Stijgt de rente, dan stijgt ook je maandbedrag

Flexibel met een variabele rente

Vind je het niet erg om elke maand een ander bedrag voor je hypotheek te betalen? Dan is een variabele rente misschien iets voor jou. Het bedrag dat je hierbij voor je hypotheek betaalt, hangt dan onder andere af van de rente op de geld- en kapitaalmarkt. De variabele rente kan voortdurend veranderen. Een variabele rente geeft je flexibiliteit. Wel heb je minder zekerheid dan bij een vaste rente.

Variabele rente bestaat uit 5 onderdelen

Alle delen zijn variabel en kunnen elke maand weer anders zijn. Als de variabele rente die je betaalt verandert, laten wij je weten welke van de 5 delen de oorzaak is van deze verandering.

Dit betaal je aan ons zodat wij de kosten kunnen betalen om geld in te kopen. Dit deel van de rente gebruiken wij voor de kosten van de administratie en het beheer van jouw hypotheek. Dit is het deel van de variabele rente dat je betaalt voor het risico dat wij lopen door jou geld te lenen voor je woning. Hoe lager jouw hypotheekbedrag is vergeleken met de waarde van je woning, hoe kleiner de risico-opslagen zijn. We betalen opslagen als we geld voor langere tijd inkopen op de geld- en kapitaalmarkt. Daarnaast maken we kosten voor het aanhouden van geld (kapitaal). Deze kapitaalkosten zijn ook onderdeel van de rente die wij in rekening brengen. Florius is een commercieel bedrijf. Een deel van de rente die je betaalt, gebruiken wij om winst te maken. Door deze winst kunnen wij ook in de toekomst hypotheken blijven verstrekken aan klanten.

Lagere rente?

Wil je minder voor je hypotheek betalen? Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden.
Bekijk de mogelijkheden

Kosteloos je variabele rente vastzetten

Een variabele rente kan je kosteloos aanpassen naar een vaste rente. Alleen bij de Krediet Hypotheek en de overbruggingslening kan dit niet. Betaal je op dit moment een variabele rente voor je hypotheek? Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor meer zekerheid, door je rente voor langere tijd vast te zetten. Vergelijk de variabele rente die je de laatste tijd betaalt maar eens met onze vaste hypotheekrentes en de hypotheekrenteverwachting. Wil je jouw hypotheekrente vastzetten? Dan regel je dit eenvoudig en snel via mijnFlorius. Of vul het omzettingsformulier in en stuur het naar service@florius.nl.

Variabel of vast

Variabele rente iets voor jou?

Wil je meer weten over een variabele hypotheekrente? Neem contact met ons op of bespreek het met een onafhankelijk hypotheekadviseur. 
Vind een adviseur

RenteLimiet: variabele rente met meer zekerheid

Twijfel je tussen vaste en variabele rente? Misschien is RenteLimiet wel dan iets voor jou. Hiermee heb je de voordelen van een variabele rente en de zekerheid van een vaste rente.
Ontdenk RenteLimiet
Moeder en kind samen in bakfiets

RenteLimiet: variabele rente met meer zekerheid

Twijfel je tussen vaste en variabele rente? Misschien is RenteLimiet wel dan iets voor jou. Hiermee heb je de voordelen van een variabele rente en de zekerheid van een vaste rente.
Ontdenk RenteLimiet

Meer informatie

Wijzigen in mijnFlorius

Wil je een wijziging doorgeven? Vaak kan dit ook direct in mijnFlorius.

Rente

Natuurlijk wil je weten welke rentes Florius biedt. Bekijk ons handige overzicht.

Jouw mening is belangrijk voor ons

Heb je een vraag? Of een tip om onze dienstverlening te verbeteren? Laat het ons weten. We horen het graag.