Hypotheek als u een nieuwe baan heeft

Ander werk is vaak al een grote stap op zich. Bent u van plan om net op dat moment ook een huis te kopen? Kunt u dan wel een nieuwe hypotheek afsluiten, zonder vast contract? Misschien gaat u meer verdienen en geeft u dat juist nieuwe mogelijkheden. U kunt verhuizen, verbouwen of extra aflossen. Een onafhankelijk hypotheekadviseur helpt u graag de keuze te maken die bij u past.

Uw hypotheek bij verhuizen

Gaat u verhuizen naar een nieuw koophuis? Voor uw hypotheek zijn dan verschillende mogelijkheden

Voor ZZP'ers

Wij staan klaar voor zzp'ers

Veel zzp’ers kunnen goed zorgen voor voldoende inkomen om hun hypotheek te blijven betalen. Daarom bieden wij u vaak al mogelijkheden vanaf het moment dat u 1 jaar zelfstandig ondernemer bent.
Zzp hypotheek

Hypotheek afsluiten met een tijdelijk contract

Als u van baan verandert, krijgt u meestal een nieuw contract. Misschien begint u met een tijdelijke arbeidsovereenkomst en geen vast contract. Wilt u daarmee een nieuwe hypotheek afsluiten, dan heeft u een intentieverklaring of perspectiefverklaring van uw werkgever nodig. Een onafhankelijk hypotheekadviseur legt u precies uit hoe het werkt als u net een nieuwe baan heeft en een hypotheek wilt afsluiten.

Een ander inkomen

Als u meer gaat verdienen

Stijgt uw inkomen doordat u van baan verandert, dan heeft u misschien ook meer mogelijkheden om uw woonwensen waar te maken. U kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar het huis waar u van droomt of een verbouwing plannen. Als u maandelijks meer overhoudt, kunt u er ook voor kiezen om een bedrag extra af te lossen. Daardoor gaat het bedrag dat u maandelijks voor uw hypotheek betaalt omlaag en betaalt u minder rente. Als u aflost met eigen geld betaalt u hiervoor geen vergoeding.

Als uw inkomen omlaag gaat

Misschien gaat u minder werken of kiest u voor een baan waar een lager salaris bij hoort. Heeft u moeite om uw hypotheek elke maand te betalen nu uw inkomen omlaag gaat? Bekijk dan of het mogelijk is om te besparen op uw hypotheek.
Bekijk uw mogelijkheden

Verhuizen voor uw werk

Gaat u verhuizen? Bij Florius kunt u uw rente soms meenemen naar uw nieuwe huis. Dat kan voordelig zijn. Gaat u voor dezelfde werkgever in een andere plaats werken? Veel werkgevers betalen mee aan de verhuiskosten. Vraag altijd even bij u op het werk wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie

Het Florius Verhuisgesprek

Wilt u alles weten over wat er gebeurt met uw hypotheek bij een verhuizing? En wat u allemaal niet mag vergeten te regelen? Onze verhuisexperts bespreken het met u tijdens een Verhuisgesprek.

Geen vast contract?

Heeft u geen vast contract en werkt u voor een uitzendbureau? Met een perspectiefverklaring van uw uitzendbureau kunt u bij Florius toch een hypotheek aanvragen.

Wat als er iets verandert?

Uw leven is nooit 30 jaar hetzelfde. Bij Florius begrijpen we dat. Daarom bewegen onze hypotheken met u mee. Wat er ook verandert.