Hypotheek als je een nieuwe baan hebt

Ander werk is vaak al een grote stap op zich. Ben je van plan om net op dat moment ook een huis te kopen? Kan je dan wel een nieuwe hypotheek afsluiten, zonder vast contract? Misschien ga je meer verdienen en biedt dat juist nieuwe mogelijkheden. Je kan verhuizen, verbouwen of extra aflossen. Een onafhankelijk hypotheekadviseur helpt je graag om een  keuze te maken die bij je past.

Je hypotheek bij verhuizen

Ga je verhuizen naar een nieuw koophuis? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor je hypotheek.

Voor ZZP'ers

Wij staan klaar voor zzp'ers

Veel zzp’ers kunnen goed zorgen voor voldoende inkomen om hun hypotheek te blijven betalen. Daarom bieden wij vaak al mogelijkheden vanaf het moment dat je 1 jaar zelfstandig ondernemer bent.
Zzp hypotheek

Hypotheek afsluiten met een tijdelijk contract

Als je van baan verandert, krijg je meestal een nieuw contract. Misschien begin je met een tijdelijke arbeidsovereenkomst en geen vast contract. Wil je daarmee een nieuwe hypotheek afsluiten, dan heb je een intentieverklaring of perspectiefverklaring van je werkgever nodig. Een onafhankelijk hypotheekadviseur legt precies uit hoe het werkt als je net een nieuwe baan heeft en een hypotheek wil afsluiten.

Een ander inkomen

Als je meer gaat verdienen

Stijgt je inkomen doordat je van baan verandert, dan heb je misschien ook meer mogelijkheden om je woonwensen waar te maken. Je kan bijvoorbeeld op zoek gaan naar je droomhuis of een verbouwing plannen. Als je maandelijks meer overhoudt, kan je er ook voor kiezen een bedrag extra af te lossen. Daardoor gaat het bedrag dat je maandelijks voor je hypotheek betaalt omlaag en betaal je minder rente. Als je aflost met eigen geld betaal je hiervoor geen vergoeding.

Als je inkomen omlaag gaat

Misschien ga je minder werken of kies je voor een baan met een lager salaris. Heb je moeite om je hypotheek elke maand te betalen nu je inkomen omlaag gaat? Bekijk dan of het mogelijk is om te besparen op je hypotheek.
Bekijk jouw mogelijkheden

Verhuizen voor je werk

Ga je verhuizen? Bij Florius kan je de rente soms meenemen naar je nieuwe huis. Dat kan voordelig zijn. Ga je voor dezelfde werkgever in een andere plaats werken? Veel werkgevers betalen mee aan de verhuiskosten. Vraag altijd even op je werk wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie

Het Florius Verhuisgesprek

Wil je alles weten over wat er met je hypotheek gebeurt bij een verhuizing? En wat je allemaal moet regelen? Onze verhuisexperts bespreken het met je tijdens een Verhuisgesprek.

Geen vast contract?

Heb je geen vast contract en werk je voor een uitzendbureau? Met een perspectiefverklaring van jouw uitzendbureau kan je bij Florius toch een hypotheek aanvragen.

Wat als er iets verandert?

Je leven is nooit 30 jaar hetzelfde. Bij Florius begrijpen we dat. Daarom bewegen onze hypotheken met je mee. Wat er ook verandert.