Let op! Geld lenen kost geld! Let op! Geld lenen kost geld!

Uw huis weer helemaal naar wens

Door de stijgende huizenprijzen is verhuizen niet altijd mogelijk. Steeds meer mensen kiezen voor verbouwen om zo toch hun woonwensen te vervullen. Met een uitbouw, dakkapel of nieuwe keuken kan uw huis als nieuw aanvoelen. Vaak kunt u het verbouwen of verduurzamen van uw woning betalen met een verhoging van uw hypotheek. Houd er rekening mee dat u om uw hypotheek te verhogen, kosten betaalt voor bijvoorbeeld een taxatie, nieuwe hypotheekakte of een onafhankelijk hypotheekadviseur

Verbouwgesprek

Heb je plannen om je huis te verbouwen? Bespreek de mogelijkheden van je Florius-hypotheek in jouw persoonlijke situatie tijdens een vrijblijvend Verbouwgesprek.
Verbouwgesprek
Blijf woonplannen ruimer wonen

Hoeveel kunt u lenen?

Als u uw hypotheek verhoogt voor een verbouwing, kijken we opnieuw naar uw inkomen. Benieuwd wat u maximaal kunt lenen? 
Bereken in 3 minuten

Kosten en voorwaarden

Voorwaarden verhogen hypotheek

Om te berekenen welk bedrag u extra kunt lenen als u uw hypotheek gaat verhogen, kijken we naar uw financiƫle situatie en de waarde van uw huis. Twee belangrijke regels voor het verhogen van een hypotheek:

  • U leent niet meer dan 100% van wat uw huis na de verbouwing waard is. Hiermee bedoelen we de marktwaarde. Een taxateur kan vooraf voor u inschatten wat de marktwaarde van uw huis zal zijn nadat u heeft verbouwd. Het taxatierapport kunt u gebruiken om de verhoging van uw hypotheek aan te vragen.
  • Uw inkomen en de marktwaarde van uw huis moeten genoeg zekerheid bieden dat u de lening kunt aflossen.

Kosten verhogen hypotheek

Verhoogt u uw hypotheek, dan betaalt u mogelijk kosten voor een nieuwe hypotheekakte, nieuw hypotheekadvies en/of taxatierapport. Vraag uw onafhankelijk hypotheekadviseur naar de kosten. Vanaf het moment dat u uw hypotheek heeft verhoogd, betaalt u hiervoor ook rente en aflossing. Hoeveel precies moet betalen, rekent uw hypotheekadviseur voor u uit.
Verbouwen verhuizen verbeteren

Bouwdepot

Verhoogt u uw hypotheek om te verbouwen? Dan openen we voor u een bouwdepot. U beheert dit eenvoudig online of in de app. Met een bouwdepot heeft u een rekening voor uw verbouwing. U krijgt een aparte rekening waar we (een deel van) uw lening op storten en die alleen bedoeld is voor de verbouwkosten om uw huis te verbouwen.
Zo werkt het

Extra zekerheid met Nationale Hypotheek Garantie

Sluit u een hypotheek af voor een verbouwing? Dan kunt u soms ook kiezen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). U krijgt deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (SEW). Stel dat u uw huis gedwongen moet verkopen, dan kan deze stichting u mogelijk helpen met een restschuld als u die heeft. Hiervoor betaalt u in 2020 eenmalig 0,7% van het bedrag dat u voor uw hypotheek leent. Aan de andere kant betaalt u bij een hypotheek met NHG vaak wel een lagere rente. Kortom: met NHG begint u met meer zekerheid aan uw verbouwing.  

Ontdek wat uw huis waard is

Uw hypotheek mag door de verhoging niet hoger worden dan uw huis waard is. Wilt u weten wat de waarde van uw huis op dit moment is? U kunt hiervoor een taxatierapport laten maken. Soms kunt u ook gebruikmaken van een (voordeligere) desktoptaxatie.
Oud huis in de steigers

Ontdek wat uw huis waard is

Uw hypotheek mag door de verhoging niet hoger worden dan uw huis waard is. Wilt u weten wat de waarde van uw huis op dit moment is? U kunt hiervoor een taxatierapport laten maken. Soms kunt u ook gebruikmaken van een (voordeligere) desktoptaxatie.

Grote verbouwing gepland? Kijk of je verplicht moet verduurzamen

Heb je een ingrijpende verbouwing gepland waarbij ook een bestaand verwarmings- of koelingssysteem wordt geplaatst of aangepast? Dan kan je volgens het Bouwbesluit in sommige gevallen verplicht worden enkele verduurzamingen door te voeren op het gebied van hernieuwbare energie. Zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Vraag advies van een aannemer om te kijken of dit ook voor jou geldt. Mocht dit zo zijn, dan moet je dit meenemen in de begroting van de verbouwing. Laat je dus eerst goed informeren.

Energiebesparende maatregelen

Houd de warmte binnen met extra isolatie, installeer een HR-ketel of wek zelf energie op met zonnepanelen. Gaat u verbouwen? Dan is dat een goed moment om te bekijken of u direct ook energiebesparende maatregelen wilt nemen. Wilt of kunt u de energiebesparende maatregelen niet met eigen geld betalen? Dan is de Florius Verduurzaam Hypotheek misschien iets voor u. Dat is een lening speciaal voor het verduurzamen van uw huis, met aantrekkelijke voorwaarden en rente.
Ontdek de mogelijkheden

Meer informatie

Of toch verhuizen?

Meer lenen met duurzaam verbouwen

Meer weten over hypotheek en huis verbouwen?