U verandert van baan: kunt u dan een hypotheek afsluiten?

U verandert van baan: kunt u dan een hypotheek afsluiten?​

Ander werk is vaak al een grote stap op zich. Maar stel dat u tegelijkertijd van plan bent een huis te kopen. Kunt u dan wel een nieuwe hypotheek afsluiten? Misschien gaat u wel meer verdienen. Dat zorgt voor mogelijkheden op woongebied, maar hoe benut u deze: verhuizen​, verbouwen of extra aflossen op uw huidige Florius hypotheek? Al dit soort overwegingen vragen om hypotheekadvies op maat. ​​


Een nieuwe hypotheek afsluiten met een tijdelijk contract​

Als u van baan verandert, krijgt u meestal een nieuw contract. Tegenwoordig is dat vaak een tijdelijke arbeidsovereenkomst en geen vast contract. Wilt u op basis hiervan een nieuwe hypotheek afsluiten, dan heeft u een intentieverklaring van uw werkgever nodig. Een onafhankelijke hypotheekadviseur legt u precies uit hoe het werkt als u net ander werk heeft en een hypotheek wilt afsluiten.​ 


En bent u zzp’er? Ook dan kunt u mogelijk een hypotheek afsluiten bij Florius.

Gaat u meer verdienen?

Stijgt uw inkomen doordat u van baan verandert, dan nemen ook uw mogelijkheden op woongebied toe. U kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar uw droomhuis of een verbouwing plannen voor uw huidige huis. Als u maandelijks meer overhoudt, kunt u er ook voor kiezen om een bedrag extra af te lossen​ op uw huidige Florius hypotheek. En doet u dat uit eigen middelen? Dan betaalt u daarvoor bij Florius geen vergoeding.


Gaat u minder verdienen?

Het kan zijn dat uw inkomen daalt als u van baan verandert. Mogelijk kunt u daardoor uw maandlasten niet meer betalen. Bel dan met een medewerker van Florius: 033 - 752 50 00. We helpen u graag op werkdagen van 08:30 uur tot 21:00 uur. Ook kunt u betalingsproblemen melden​ via mijnFlorius.


​U gaat verhuizen voor uw werk?

​Bij Florius kunt u uw rentevoorwaarden meenemen naar uw nieuwe huis. Als u een gunstige rente heeft, kan dat voordelig zijn. Gaat u voor dezelfde werkgever in een andere plaats werken? Veel werkgevers betalen mee aan de verhuiskosten. Kijk altijd even bij u op het werk wat de mogelijkheden zijn.


Meer weten?

Stel al uw hypotheekvragen over dit onderwerp aan een onafhankelijke hypotheekadviseur​. ​​​​​