Hypotheek | Werkloos en zonder inkomen

Hypotheek | Werkloos en zonder inkomen

Of u in loondienst werkt of zzp'er bent, iedereen loopt de kans werkloos te raken en dus zonder inkomen te komen. In zo'n situatie hoopt u natuurlijk snel weer aan de slag te kunnen. Ook om elke maand uw vaste kosten te kunnen betalen zoals uw hypotheek. Florius denkt graag met u mee over een (tijdelijke) oplossing. In sommige situaties kunnen we bijvoorbeeld tijdelijk een gedeelte van de betaling stopzetten. Bijvoorbeeld tot uw WW-uitkering is ontvangen. Iedere situatie is bijzonder. Zo'n oplossing is altijd maatwerk.


 

Wat kunt u zelf doen als u werkloos bent?

Stel, u verliest uw baan en u heeft geen zicht op nieuw werk. Dan kan het zijn dat het moeilijk of zelfs onmogelijk wordt om aan uw hypotheekverplichtingen te voldoen. Inzicht in uw financiële situatie (​uw inkomsten en uitgaven) helpt u om mogelijke betalingsproblemen in te schatten.

 

Het in-/uitformulier is een hulpmiddel waarmee u inzicht krijgt in inkomsten en uitgaven. U kunt dit formulier zelf downloaden en invullen.​ 

WW-uitkering

Als uw werk stopt of als uw werkgever u ontslaat, dan is het is belangrijk dat u zo snel mogelijk weer werk vindt. Op www.werk.nl (van UWV) vindt u meer informatie en tips. Bijvoorbeeld over een uitkering, netwerken, het schrijven van een goede sollicitatiebrief en over opleidingen. Ook vindt u op deze website meer informatie over uw rechten en plichten bij ontslag.

 

UWV

UWV is het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. UWV wil, samen met een aantal partners, verschil maken voor mensen door werken te bevorderen. Lukt het niet om een nieuwe baan te vinden? Dan kunt u een WW-uitkering aanvragen bij UWV. Als u een uitkering ontvangt dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk weer werk vindt. Online biedt UWV dienstverlening op www.werk.nl en www.uwv.nl.

 

Betalingsproblemen melden bij Florius

Op het moment dat u, eventueel samen met uw partner, niet meer in staat bent de maandlasten van uw hypotheek te betalen, bel dan met een medewerker van Florius: 033 - 752 50 00. We helpen u graag op werkdagen van 08:30 uur tot 21:00 uur. U kunt betalingsproblemen ook melden via mijnFlorius.


​Onafhankelijk hypotheekadvies

Als u wilt weten of uw huidige hy​potheek nog bij u past, neem dan contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Hij vertelt u welke oplossing het beste past bij uw situatie.​

​​

​Meer informatie

​​Arbeidsongeschikt

ZZP, hypotheek en arbeidsongeschikt​ 

Florius Preventieteam

Geen vast contract