Een ander huis, maar een restschuld houdt u tegen". Maak daarvan: Uw huis verkopen met verlies. Bij Florius kunt u uw restschuld meefinancieren in de hypotheek

U wilt een ander huis, maar een restschuld houdt u tegen 

Stel, u wilt uw huis verkopen. Bijvoorbeeld doordat er sprake is van gezinsuitbreiding. U en uw partner gaan uit elkaar​ of u vindt het huis te groot nu de kinderen de deur uit zijn. In alle gevallen wilt u door met uw leven. Brengt uw huis minder op dan de hoogte van uw hypotheek en heeft u geen eigen middelen om dit gat te dichten? Dan staat uw huis ‘onder water’ en heeft u een restschuld. ​Hier leest u meer over een huis verkopen met verlies. 

 

​Onafhankelijk hypotheekadvies

Uw onafhankelijke hypotheekadviseur kijkt samen met u naar de optimale financiering van een restschuld. Hij kan bijvoorbeeld samen met u beoordelen hoeveel eigen geld nodig is. En bepaalt samen met u of u de restschuld lineair of annuitair in maximaal 15 jaar aflost.  ​

​Benieuwd of u een restschuld heeft en hoe hoog deze is?

De huizenprijzen zijn gedaald. Hierdoor hebben huizenbezitters bij verkoop van hun huis mogelijk een restschuld. Door een aantal vragen te beantwoorden, krijgt u inzicht of u ook een verhoogd risico op een restschuld heeft. Onze restschuldscan geeft u een indicatie. ​ ​
Uw huis verkopen met verlies? Bij Florius kunt u uw restschuld meefinancieren in de hypotheek​

Heeft u een restschuld en wilt u verhuizen? Wij helpen u graag op weg naar uw volgende huis. Ook als u nog geen hypotheek bij Florius heeft. U betaalt voor deze financiering geen extra kosten. De regels die wij hanteren leest u in de alinea regels verhuizen met een restschuld. 

​Regels verhuizen met een restschuld:

  • De restschuld is op of na 29 oktober 2012 ontstaan
  • U kunt in een periode van maximaal 15 jaar uw restschuld aflossen
  • Uw inkomen is hoog genoeg om de maandlasten van de hypotheek te dragen
  • De nieuwe hypotheek inclusief de restschuld is maximaal 115% van de marktwaarde van het nieuwe huis
  • De restschuld bedraagt maximaal EUR 75.000.

​Heeft u een hypotheek met NHG?

Het financieren van de restschuld met NHG is mogelijk als de restschuld binnen de huidige regels van NHG gefinancierd kan worden (sinds 1 juli 2015 EUR 245.000). De restschuld dient wel binnen de kortst mogelijke looptijd (maximaal 15 jaar) te zijn afgelost.  

​Meer weten​ over restschuld meefinancieren?

De Nederlandse Vereniging van Banken geeft u meer informatie over restschuld en meefinanciering. Ook op restschuldinfo.nl​ vindt u meer informatie over dit onderwerp. Stel al uw hypotheekvragen over dit onderwerp aan een onafhankelijke hypotheekadviseur. Er is er altijd een bij u in de buurt.


Wilt u niet verhuizen, maar bent u toch benieuwd of u een restschuld heeft, en hoe hoog deze is? Met onze restschuldscan​ heeft u snel meer duidelijkheid. Verzamel hiervoor eerst de volgende gegevens:

  • de hoogte van uw hypotheek
  • de opgebouwde waarde* in uw hypotheek
  • de WOZ-waarde van uw huis of de waarde uit een recent taxatierapport
  • de hoogte van uw spaartegoeden

* Dit is de totale waarde van uw bankspaarrekening of verzekering die aan uw hypotheek is gekoppeld.​​