Ik heb een rente aanbod ontvangen

Dan kunt u direct een nieuwe rente kiezen in mijnFlorius en uw nieuwe maandbedrag berekenen.

Rente kiezen in mijnFlorius

Wat is de rentevastperiode?

Als u bij Florius een hypotheek afsluit, spreekt u af hoeveel rente u per maand aan ons betaalt. Ook spreekt u af na hoeveel jaar u weer een nieuwe rente kunt kiezen. Dit kan na 1 jaar zijn, maar u kunt de rente van uw hypotheek ook 20 jaar vast zetten. Die keuze maakt u zelf. De periode die u afspreekt, noemen we de rentevastperiode of rentevaste periode. In mijnFlorius kunt u zien wat uw rentevastperiode is.

Uw nieuwe rente kiezen in 4 stappen

U ontvangt van ons een brief waarin staat dat uw rentevastperiode binnenkort afloopt en wat u kunt doen. Deze brief krijgt u 4 maanden vooraf. 3 maanden voordat uw rentevastperiode afloopt, ontvangt u van ons een brief en een bericht in mijnFlorius. Hierin leest u welke rentes en rentevastperioden we u voor uw huidige hypotheek aanbieden en welke bedragen per maand hierbij horen. Tot 2 weken voor uw rentevastperiode afloopt, kunt u ons via mijnFlorius of uw adviseur laten weten welke nieuwe rente u kiest. Wilt u nog iets wijzigen aan uw hypotheek? Dan geeft u dit ook 2 weken vooraf door. 15 dagen voordat u voor het eerst de nieuwe rente betaalt, krijgt u een brief. Hierin staat welk bedrag u per maand betaalt in de nieuwe rentevastperiode. Bij Florius betaalt u uw rente altijd na afloop van elke maand. Dat is ook zo in uw nieuwe rentevastperiode

Heeft u een (bank)spaarhypotheek? Dan is een lage rente niet altijd voordelig

Een lage rente lijkt aantrekkelijk, maar is het niet altijd als er bij uw hypotheek ook een bankspaarrekening of spaarpolis hoort. Want als u kiest voor een lagere rente, ontvangt u hierop ook minder rente. Dit kan betekenen dat u per maand meer geld op de spaarrekening moet zetten om voldoende te sparen. Door de lage rente wordt het bedrag dat u per maand moet missen dus juist hoger. Andersom is ook waar: als u kiest voor een hogere rente, ontvangt u meer rente op de spaarrekening. Hierdoor kan het bedrag dat u per maand moet betalen juist lager worden. Denk hier goed over na en vraag advies als u dat nodig heeft.

Onze rentes

De hypotheekrente die u gaat betalen hangt van een aantal dingen af. Welke hypotheekvorm heeft u? Voor welke periode zet u de rente vast? En kiest u voor variabele of vaste rente? Het zijn vragen die u bezighouden wanneer u een nieuwe rentevastperiode kiest. Een onafhankelijk hypotheekadviseur helpt u graag bij uw keuze.

Bekijk onze rentes

Hoelang wilt u de rente vastzetten?

Als u kiest voor een rentevastperiode betekent dit dat uw rente een tijd niet wijzigt. U zet de rente vast. U kunt uw rente vastzetten voor 1 jaar, maar ook voor 10 of 20 jaar. Bij een korte rentevastperiode is de rente die we aanbieden vaak wat lager. Maar als de rentevastperiode eindigt, kan de rente zomaar een stuk hoger worden. Wilt u meer zekerheid? Kies dan voor een langere rentevastperiode. De rente is dan vaak wat hoger, maar u weet dan wel voor een lange tijd zeker wat uw maandelijkse kosten zijn.

Dit kunt u nog meer doen

De kans is groot dat er sinds de laatste keer dat u afspraken met ons maakte over uw hypotheekrente iets is veranderd in uw huishouden. Misschien heeft u een hoger salaris gekregen, geeft u minder geld uit per maand of gaat u binnenkort verhuizen of met pensioen. Past de hypotheek die u nu heeft dan nog wel bij uw situatie? Een goede vraag om over na te denken als de rentevastperiode afloopt. Heeft u een Aflossingsvrije Hypotheek? Dan betaalt u uw hypotheek in een keer terug als uw hypotheek afloopt. Vaak is dit pas na 30 jaar. U betaalt dan in één keer een groot bedrag. Misschien betaalt u toch liever al eerder elke maand een deel van dat bedrag. U kunt ervoor kiezen om uw hypotheek over te sluiten naar een ander soort hypotheek, zoals een Lineaire of Annuïteiten Hypotheek, waarbij u elke maand een bedrag aflost. Het eindigen van uw rentevastperiode is een goed moment om hierover na te denken. Maar ook tijdens uw rentevastperiode kunt u uw Aflossingsvrije Hypotheek aanpassen.
Gaat u per maand meer of minder per maand betalen voor uw hypotheek? Dan verandert ook de hypotheekrenteaftrek waar u recht op heeft. Pas uw voorlopige teruggave aan bij de Belastingdienst. Heeft u al een hypotheek bij een andere aanbieder en eindigt uw rentevastperiode daar? Dan kunt u zonder vergoeding overstappen naar Florius. Dit noemen we oversluiten. Bespreek met een onafhankelijk hypotheekadviseur welke hypotheek het beste bij u past en of oversluiten voor het einde van uw rentevastperiode voordelig voor u is. Vergelijk voor u oversluit ook de voorwaarden van verschillende hypotheken. Het kiezen van een nieuwe rentevastperiode is een mooi moment om uw inkomsten en uitgaven eens op een rij te zetten.Gebruik bijvoorbeeld het Nibud Persoonlijk Budgetadvies

Meer informatie

Duurzaamheidskorting

Ga je voor nieuwbouw of koop je een woning met minimaal energielabel A? Lekker duurzaam, daar houden wij van. En dat belonen we graag met een extra rentekorting: de duurzaamheidskorting.

Inloggen mijnFlorius

Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een betaling voor je verbouwing - je regelt het eenvoudig zelf in mijnFlorius. Toegang is zo geregeld.

Een adviseur helpt je op weg!

Samen kijk je welke hypotheek het beste bij jouw wensen past. Er is altijd een adviseur bij je in de buurt en het eerste gesprek is vaak gratis, dus maak snel een afspraak. En bij Florius zitten we er ook klaar voor. Via de telefoon, een chatgesprek en zelfs via beeldbellen. Wel zo persoonlijk toch?