Een huis van jullie samen

Gaat u samenwonen? Dan is er veel te regelen. Leuke dingen, natuurlijk, zoals de inrichting van het huis waar u samen in gaat wonen. En als u gaat trouwen moeten het huwelijk, een huwelijksfeest en misschien wel een huwelijksreis worden georganiseerd. Heeft u er al aan gedacht dat uw geldzaken ook veranderen als u gaat samenwonen of trouwen? We zorgen er graag samen met u voor dat uw hypotheek straks past bij uw nieuwe situatie.

Samen een eerste huis kopen

Koopt u samen voor het eerst een huis? Dan zijn er een aantal dingen waar u aan moet denken.
Bekijk onze tips

Samen eigenaar worden

Het Florius Verhuisgesprek

Wilt u alles weten over wat er gebeurt met uw hypotheek bij een verhuizing? En wat u allemaal niet mag vergeten te regelen? Onze verhuisexperts bespreken het met u tijdens een Verhuisgesprek.
Verhuisgesprek

Waar moet u aan denken?

Wilt u uw huis verbouwen zodat u er samen in kunt wonen? Of verhuist u liever met z’n tweeën naar een ander huis? Er zijn verschillende mogelijkheden. Bedenk goed of u samen eigenaar wilt worden van de woning. Dit is namelijk niet automatisch zo, maar kan financieel wel handig zijn. Als u gaat samenwonen kunt u dan bijvoorbeeld kiezen voor een samenlevingscontract. Hierin staan afspraken over de geldzaken, woning, spullen die u samen heeft en wat er gebeurt op het moment dat u uit elkaar gaat of als een van u overlijdt. U zet beiden uw handtekening onder het samenlevingscontract bij de notaris. U betaalt de notaris hiervoor geld. 
Verhuizen Florius met een Mini Cooper

Wat verandert er als u trouwt?

Alleen als u trouwt in gemeenschap van goederen worden uw bezittingen en dus ook uw huis automatisch van u samen. Wilt u dat? Dan moet u hiervoor langs de notaris. Dit is een nieuwe regel die geldt sinds 1 januari 2018. Gaat u voordat u trouwt niet naar de notaris? Dan trouwt u automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Voor uw huis betekent dit dat voor de wet alles gelijk blijft. Was u voordat u trouwde de enige eigenaar van uw huis? Dan blijft dit ook zo nadat u getrouwd bent. Als u wilt dat u allebei eigenaar wordt van het huis, moet u dit zelf regelen. Een onafhankelijk hypotheekadviseur helpt u hier graag bij. Hierbij kijkt hij of zij naar de inkomsten en uitgaven van u en uw partner. Bereken alvast wat u maximaal samen kunt lenen.
 

Meer informatie

Rekeningnummer aanpassen

Samen met uw partner de hypotheek betalen? Pas dan het rekeningnummer aan waarvan wij de rente afschrijven. Dit kan eenvoudig in mijnFlorius. Ook samen eigenaar van de woning worden? Neem dan contact op met een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Hoeveel kunt u samen lenen?

Als u samen een huis koopt, kunt u vaak meer lenen dan alleen.

Advies over uw nieuwe situatie

Wilt u meer weten over wat u kunt doen om uw hypotheek aan te passen nu u gaat samenwonen of trouwen? Een onafhankelijk hypotheekadviseur zet de mogelijkheden voor u op een rij. Het eerste gesprek is vaak gratis.