Een huis van jullie samen

Gaan jullie samenwonen? Dan is er veel te regelen. Leuke dingen, natuurlijk, zoals de inrichting van het huis waar je samen in gaat wonen. En als je gaat trouwen moeten het huwelijk, een huwelijksfeest en misschien wel een huwelijksreis worden georganiseerd. Heb je er al aan gedacht dat je geldzaken ook veranderen als je gaat samenwonen of trouwen? We zorgen er graag samen met jou voor dat je hypotheek straks past bij je nieuwe situatie.

Samen een eerste huis kopen

Koop je samen voor het eerst een huis? Dan is er een aantal dingen waar je aan moet denken.
Bekijk onze tips

Samen eigenaar worden

Het Florius Verhuisgesprek

Wil je alles weten over wat er gebeurt met je hypotheek bij een verhuizing? En wat je allemaal niet mag vergeten te regelen? Onze verhuisexperts bespreken het met je tijdens een Verhuisgesprek.
Verhuisgesprek

Waar moet je aan denken?

Wil je je huis verbouwen zodat je er samen in kan wonen? Of verhuis je liever met z’n tweeën naar een ander huis? Er zijn verschillende mogelijkheden. Bedenk goed of je samen eigenaar wil worden van de woning. Dit is namelijk niet automatisch zo, maar kan financieel wel handig zijn. Als je gaat samenwonen, kan je dan bijvoorbeeld kiezen voor een samenlevingscontract. Hierin staan afspraken over de geldzaken, het huis, spullen die je samen hebt en wat er gebeurt als je uit elkaar gaat of als een van jullie overlijdt. Je zet beiden je handtekening onder het samenlevingscontract bij de notaris. Je betaalt de notaris hiervoor geld. 

Wat verandert er als je trouwt?

Alleen als je trouwt in gemeenschap van goederen worden je bezittingen en dus ook je huis automatisch van jullie samen. Wil je dat? Dan moet je hiervoor langs de notaris. Ga je voordat je trouwt niet naar de notaris? Dan trouw je automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Voor je huis betekent dit dat voor de wet alles gelijkblijft. Was je voordat je trouwde de enige eigenaar van je huis? Dan blijft dit ook zo nadat je getrouwd bent. Als je wil dat jullie allebei eigenaar worden van het huis, moet je dit zelf regelen. Een onafhankelijk hypotheekadviseur helpt je hier graag bij. Hierbij kijkt hij naar de inkomsten en uitgaven van jou en je partner. Bereken alvast wat je maximaal samen kan lenen.

Meer informatie

Rekeningnummer aanpassen

Samen met je partner de hypotheek betalen? Pas dan het rekeningnummer aan waarvan wij de rente afschrijven. Dit kan eenvoudig in mijnFlorius. Ook samen eigenaar van de woning worden? Neem dan contact op met een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Hoeveel kan je samen lenen?

Als je samen een huis koopt, kan je vaak meer lenen dan alleen.

Advies over je nieuwe situatie

Wil je meer weten over wat je kan doen om je hypotheek aan te passen nu je gaat samenwonen of trouwen? Een onafhankelijk hypotheekadviseur zet de mogelijkheden voor je op een rij. Het eerste gesprek is vaak gratis.