Hypotheek | Huis verkopen

Hypotheek | Huis verkopen

Van een gezinsuitbreiding tot een andere baan: er zijn genoeg redenen om een huis te verkopen. En of u nu een nieuw huis koopt of toch liever gaat huren, Florius helpt u uw hypotheek- en verzekeringszaken op orde te krijgen.

 

Florius denkt mee tijdens de verkoop van uw huis

Als u uw huidige huis verkoopt, kunt u afl​ossen zonder dat u hiervoor een vergoeding betaalt bij Florius. Wilt u uw hypothee​k meenemen naar uw nieuwe koophuis, maak dan gebruik van de Florius Verhuisregeling. Heeft u tijdelijk dubbele woonlasten of zit u met een restschuld, dan helpen we u graag een passende oplossing te vinden. 


 

Huizenkopers letten vaak op andere zaken dan u als huizenverkoper. Florius heeft daarom een handige checklist ​waarop u kunt zien op welke zaken potentiële kopers letten. 

​Verkopen met een restschuld

Als de huizenprijzen dalen, kan uw huis minder waard worden dan de hoogte van uw hypotheek. Als u op dat moment uw huis verkoopt, heeft u mogelijk een restschuld. Wilt u weten of u mogelijk een restschuld heeft als u uw huis verkoopt? Doe dan de Florius RestschuldScan.

 

Verkopen: denk aan uw verzekeringen

U moet waarschijnlijk een aantal verzekeringen opzeggen of aanpassen, ook als u gaat huren. Bijvoorbeeld uw opstal- of Overlijdensrisicoverzekering. Een onafhankelijke hypotheekadviseur vertelt u over de mogelijkheden.​

 

Meer weten?

Stel al uw hypotheekvragen over dit onderwerp aan een onafhankelijke hypotheekadviseur​.​