Een hypotheek afsluiten​​

Samen met uw onafhankelijke hypotheekadviseur bespreekt u welke hypotheek het beste bij u past. Aan de hand van uw wensen kan uw hypotheekadviseur een hypotheekofferte aanvragen. Hij bespreekt met u in ieder geval:

 • de hoogte van de hypotheek
 • de maandlasten die horen bij de hypotheek
 • hoe lang uw rente vaststaat (de rentevastperiode)
 • de hypotheekvorm, zoals bijvoorbeeld de Annuïteiten Hypotheek, de Lineaire Hypotheek of een combinatie hiervan
 • mogelijke verzekeringen
 • wel of geen Nationale Hypotheek Garantie
 • geldighei​dsduur​ van de hypotheekofferte


Uw hypotheekaanvraag bij Florius

Wij maken een renteaanbod voor u op en sturen deze naar uw hypotheekadviseur. Vervolgens levert u de documenten bij ons aan die nodig zijn om uw aanvraag te kunnen beoordelen, samen met het getekende renteaanbod. Heeft u alle documenten aangeleverd en hebben wij deze positief beoordeeld? Dan ontvangt u van ons een definitieve offerte. Klopt de informatie en bent u akkoord? Dan kunt u de offerte tekenen. Wij hebben onder andere de volgende documenten van u nodig:

 • legitimatie
 • werkgeversverklaring
 • loonstrook
 • taxatierapport*


*Taxatierapport

Om een hypotheek af te sluiten, heeft u een taxatierapport nodig van de woning die u wil kopen of verbouwen. Dit taxatierapport moet voldoen aan een aantal regels. U weet dan zeker dat Florius het rapport accepteert. Bekijk de regels​ voor het taxatierapport.​​

​Geldigheidsduur van het renteaanbod bij Florius

Met de Florius Profijt drie + drie Hypotheek is uw renteaanbod standaard drie maanden geldig. Met een eventuele verlenging van drie maanden. En heeft u meer tijd nodig? Dan is er de Profijt twaalf Hypotheek. Dan kunt u eventueel verlengen tot maximaal twaalf maanden. Uw onafhankelijke hypotheekadviseur helpt u graag bepalen welke geldigheidsduur van het renteaanbod u minimaal nodig heeft.

 

Wat vragen we van u?

Klopt de informatie en bent u akkoord? Dan kunt u het renteaanbod ondertekenen!​ Wij ontvangen dan via uw hypotheekadviseur graag de documenten die vermeld staan in het aanbod. Een volledige en juiste aanlevering van de ondertekende stukken bevordert een snelle beoordeling van uw aanvraag. Zodra wij alle benodigde documenten hebben ontvangen, beoordelen wij uw aanvraag en sturen wij u uw definitieve hypotheekofferte. Klopt de informatie en bent u akkoord? Dan kunt u de offerte ondertekenen en terugsturen.

 

Florius beoordeelt alle documenten. Als alles is goedgekeurd, dan heeft u een akkoord op uw financiering. U kunt dan een afspraak maken met de notaris.

 

​Uw hypotheekofferte aanvraag online volgen?

​Dat kan. Met mijnFlorius voor uw hypotheekaanvraag kunt u digitaal uw hypotheekaanvraag volgen. Vraag dit aan via uw hypotheekadviseur.

mijnFlorius voor hypotheekaanvraag

 

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact​ op met een medewerker van Florius: 033 - 752 50 00. We helpen u graag op werkdagen van 08.30 uur tot 21.00 uur. Of stel uw vraag per e-mail: service@florius.nl.​

 

Meer informatie​

Onafhankelijk advies

Stappenplan hypotheek afsluiten

Passeren bij de notaris

Welkom bij Florius​​​​