Hypotheek | Huis verbouwen

Hypotheek | Huis verbouwen

Verbouwplannen? Bijvoorbeeld omdat u een uitbouw, andere keuken of een slim huis​ wilt? Of u nu zelf gaat klussen of alles laat doen: een verbouwing brengt hoe dan ook kosten met zich mee. Florius heeft interessante oplossingen om de verbouwing van uw huis te financieren.​

 

Uw huis verbouwen: gewoon met uw h​uidige hypotheek

Om uw hypotheek te verhogen, betaalt u bijkomende kosten. Bijvoorbeeld voor een eventuele taxatie, een nieuwe hypotheekakte of de factuur van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Toch weegt dat meestal niet op tegen de kosten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet.​

Hypotheek verhogen voor een verbouwing

Florius biedt de mogelijkheid om uw huidige hypotheek te verhogen. Bijvoorbeeld als u de maximale financieringsruimte niet volledig heeft gebruikt toen u de hypotheek afsloot. Of: u heeft afgelost gedurende de looptijd van uw hypotheek, waardoor er ruimte is ontstaan. In die gevallen komt u waarschijnlijk in aanmerking om uw hypotheek te verhogen​ als u uw huis gaat verbouwen.


 

Voorwaarden van het verhogen van de hypotheek

Voor een verhoging van uw huidige hypotheek gelden regels. Dit zijn de belangrijkste:

  • De verhoging moet minimaal EUR 10.000 bedragen.
  • Uw totale lening mag maximaal 100% van de marktwaarde van uw huis bedragen.
  • Uw inkomen en de marktwaarde van uw huis moeten genoeg zekerheid bieden dat u de lening kunt aflossen.

Een apart verbouwpotje om mee te verbouwen

Met een bouwdepot​ heeft u een rekening voor uw verbouwing. U krijgt een aparte rekening waar we (een deel van) uw lening op storten en die alleen bedoeld is voor de verbouwkosten om uw huis te verbouwen.

 

Meer zekerheid met Nationale Hypotheek Garantie

Sluit u een (extra) hypotheek af voor een verbouwing, dan komt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). U krijgt deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (SEW). Stel dat u uw huis gedwongen moet verkopen, dan staat deze stichting mogelijk garant voor uw eventuele restschuld bij de geldverstrekker. Hiervoor betaalt u eenmalig 1% van uw lening. Daar staat tegenover dat u bij een hypotheek met NHG vaak een lagere rente betaalt. Kortom: met NHG begint u dus met zekerheid aan uw verbouwing.

 

Meer weten over hypotheek en huis verbouwen?

Stel al uw hypotheekvragen over dit onderwerp aan een onafhankelijke hypotheekadviseur​.​​​