Hypotheek | Verhuizen

Hypotheek | Verhuizen

Als u gaat verhuizen, dan heeft dit gevolgen voor uw hypotheek. U wilt uw oude hypotheek waarschijnlijk aflossen. Misschien heeft u een overbruggingslening nodig. En misschien wilt u een nieuwe hypotheek afsluiten voor uw nieuwe huis als u weer een huis gaat kopen. Florius heeft altijd een passende oplossing voor u. Bovendien is de rente bij Florius scherp en kunnen we u snel een goed aanbod doen. Als het moet zelfs binnen 1 dag.


 

​Uw huidige rente meenemen: de Verhuisregeling

Als u nu gunstige rentevoorwaarden​ heeft, neemt u deze bij Florius gewoon mee naar uw nieuwe hypotheek. Dat kan door gebruik te  maken van de Florius Verhuisregeling*. Bovendien kunt u dan ook boetevrij aflossen​ uit eigen middelen en van alle diensten in mijnFlorius gebruik maken. 

*Kijk in uw voorwaarden naar de termijn van uw verhuisregeling .

 

De voordelen van de Verhuisregeling:

  1. Als uw bestaande rentevoorwaarden beter zijn dan de nieuwe, dan neemt u de rente van uw bestaande hypotheek gewoon mee voor de resterende rentevastperiode.
  2. Meestal is een lagere rente voordeliger, maar als u bijvoorbeeld een Bankspaar Hypotheek heeft, dan kan het houden van een hogere rente gunstig voor u zijn. Neem voor uw persoonlijke situatie contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur. U kunt bij Florius per leningdeel beslissen wat het beste bij u past.
  3. U kunt lopende polissen en rekeningen (onder voorwaarden) meenemen. Dat kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Neem daarom contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur of neem contact op met Florius.
  4. Bij Florius kunt u onbeperkt boetevrij aflossen uit eigen middelen.
  5. U kunt gebruik blijven maken van alle diensten van mijnFlorius, zoals zelf digitaal extra aflossen of de rentevastperiode van uw hypotheek aanpassen.

De Overbruggingslening: als uw oude huis nog niet is verkocht

U heeft al een nieuw huis gekocht, maar uw oude staat nog te koop. Dan heeft u mogelijk nog niet de middelen om uw nieuwe huis (volledig) te financieren. Bij Florius krijgt u de mogelijkheid om een tijdelijk hogere lening te krijgen als u gaat verhuizen. De lening loopt tot het moment waarop het ’eigen geld’ vrijkomt bij verkoop van uw huidige woning. 

Meer informatie over de overbruggingslening


Verhuizen met een restschuld

Een restschuld hoeft u niet te beperken als u wilt verhuizen. U kunt de schuld mogelijk meefinancieren in uw nieuwe hypotheek. De restschuld moet in maximaal 15 jaar worden afgelost. Bespreek deze optie altijd met uw hypotheekadviseur. Wilt u weten of u mogelijk een restschuld heeft? Doe dan de restschuldsc​an​. ​


Florius: van Nederlandse bodem

Florius heeft zestig jaar ervaring als hypotheekspecialist in Nederland. En weet als geen ander hoe Nederlanders met geld willen omgaan. We sparen liever dan dat we lenen. Als we dan toch moeten lenen, doen we dat graag verstandig. Florius is het daar helemaal mee eens. Wij zullen u nooit iets opdringen. En raden u altijd aan om eerst met een onafhankelijke hypotheekadviseur​ te praten. Zodat u zich straks geen zorgen hoeft te maken over uw Florius hypotheek.​​​

Spaarpolis beëindigen na aflossen

U heeft uw hypotheek afgelost en wilt uw spaarpolis of spaarrekening stopzetten. Hiervoor stuurt u een schriftelijk verzoek naar:

 

Florius

Team Behandelen Leningen & Spaarpolissen

Postbus 1700

3800 BS AMERSFOORT

 

Vermeld altijd uw hypotheek- en polisnummer en een rekeningnummer waarop we het eventuele restbedrag kunnen storten. Alle verzekeringnemers die op de polis staan vermeld, moeten het verzoek ondertekenen. Zodra we uw verzoek hebben ontvangen, beëindigen we uw polis op de eerste van de volgende maand. In de derde week van diezelfde maand maken we het restbedrag over. Heeft u een andere polis, neem dan contact​ op met een medewerker van Florius: 033 - 752 50 00. We helpen u graag op werkdagen van 08.30 uur tot 21.00 uur. ​ 


 

Let op:

Dit kan fiscale gevolgen hebben. Neem daarom contact op met uw hypotheekadviseur.

 

Meer informatie

Adres wijzigen

Aflossen van uw hypotheek

Verkopen

Hypotheek afsluiten

Hypotheek oversluiten