Home Mijn situatie wijzigt Verhuizen 7 tips bij verhuizen

7 tips bij verhuizen

Wat mag u niet vergeten als u gaat verhuizen? Bekijk onze 7 tips.
  • Verhuistips
  • Verhuizen met een restschuld
  • Overbruggingslening
  • Hypotheek afsluiten
  • Hypotheek oversluiten
  • Stappenplan huis kopen
Wat te regelen bij een verhuizing?
Een verhuizing is een leuke en spannende tijd. U gaat uw vertrouwde woning verlaten voor een woning die beter past bij uw situatie. Behalve spullen verhuizen, komt er een hoop kijken bij een verhuizing. Denk maar eens aan het veranderen en doorgeven van uw adres en de verkoop en het schoonmaken van de woning die u achterlaat. Bereid u goed voor op de verhuizing met onze 7 tips die u helpen de verhuizing goed te laten verlopen.
Het Florius Verhuisgesprek
Wilt u alles weten over wat er gebeurt met uw hypotheek bij een verhuizing? En wat u allemaal niet mag vergeten te regelen? Onze verhuisexperts bespreken het met u tijdens een Verhuisgesprek.

 

 

Hypotheek bij verhuizen

7 tips bij verhuizen

Hypotheek bij een verhuizing

Meer infoSluiten
Een verhuizing heeft gevolgen voor uw hypotheek, als u op dit moment een koopwoning heeft. Bij Florius kunt u soms uw oude hypotheekvorm en vaste rente meeverhuizen, als u al een hypotheek bij Florius heeft. Ook kunt u een nieuwe hypotheek afsluiten. U kunt uw oude hypotheek vaak aflossen zonder hiervoor een vergoeding te betalen. En wilt u een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Ook dan zijn er mogelijkheden bij Florius. Goed om te weten: op het moment dat u een ander huis koopt berekenen we altijd opnieuw wat u kunt lenen met uw inkomen en financiële situatie. 

De verhuizing doorgeven

Meer infoSluiten

U vergeet vast niet om uw nieuwe adres door te geven aan uw vrienden en familie. Denk ook aan het informeren van de volgende mensen en bedrijven:

  • Uw werkgever en zakenrelaties
  • Uw oude en nieuwe buren
  • Uw tandarts, dierenarts, huisarts, specialist en apotheek
  • De diverse verzekeringsinstanties (bijvoorbeeld uw opstal- en inboedelverzekering) en uw pensioenfonds
  • De bank
  • De gemeente waarheen of waarbinnen u gaat verhuizen
  • Sportclubs en verenigingen
  • Tijdschriften en kranten

Wat moet ik regelen voor mijn oude woning?

Meer infoSluiten
  • Uw oude woning achterlaten voor de volgende bewoners
    Huurt u een woning? Zorg dan dat u dit op tijd opzegt. De opzegtermijn staat vaak in het huurcontract. Denk ook aan de staat van de huurwoning. Moet die groene muur weer wit worden geverfd? Ook als u een koopwoning heeft, maakt u hierover afspraken met de kopers.
  • Gas, water en licht stopzetten
    Plan een datum in voor het stopzetten van het gas, water en licht. Houd er hierbij rekening mee dat u misschien toch later in uw huis kunt dan u nu denkt. Zeker bij een nieuwbouwwoning.
  • Abonnementen verhuizen
    Verhuis of stop abonnementen voor bijvoorbeeld sportschool, tv, telefoon en internet.

Wat moet ik regelen voor mijn nieuwe woning?

Meer infoSluiten
  • Haal de meubels die u wilt meenemen een aantal dagen voor de verhuizing uit elkaar. Als er plek is in de verhuiswagen, kunt u er ook voor kiezen om de meubels niet uit elkaar te halen maar compleet in de verhuiswagen te zetten. Dit scheelt u weer werk tijdens de verhuizing zelf.
  • De koelkast of vriezer kunt u leegmaken. De verhuizing is een mooi moment om deze te ontdooien en schoon te maken.
  • Reserveer ruimte voor de verhuiswagen in uw oude en nieuwe straat. Neem hiervoor contact op met de gemeente of maak goede afspraken met uw buren. Zo voorkomt u dat u door de straat moet lopen met zware meubels.
  • Informeer verhuizers over de inrichting van uw nieuwe huis, zodat zij de grote meubels alvast op de juiste plek kunnen zetten. Zo voorkomt u dubbel werk.
  • Huur op tijd een verhuisbedrijf in. Het voordeel van een verhuisbedrijf is dat zij veel ervaring hebben met verhuizen en daardoor meer inzicht hebben. Zij kunnen u helpen met het maken van een inschatting van de hoeveelheid verhuisdozen die u nodig heeft en hoe vaak zij moeten rijden met de verhuiswagen. Hier kunt u uw planning op aanpassen. Op de dag zelf zetten zij de meubels op de plek die u aanwijst.
  • Begin een aantal weken vooraf met het inpakken de verhuisdozen. Zeker als u al een tijdje op dezelfde plek woont kan de hoeveelheid spullen die u heeft flink zijn. En misschien wilt u ook direct een grote schoonmaak houden?

Tip! Levertijd nieuwe meubels
Bent u van plan nieuwe meubels te kopen? Houd dan rekening met levertijden. Het duurt vaak een aantal weken voordat een nieuw bed of een nieuwe bank kunnen worden bezorgd of afgehaald.

Kosten van een verhuizing

Meer infoSluiten
Er zijn 2 soorten kosten voor een verhuizing: de kosten voor nieuwe spullen en de kosten voor het verhuizen van uw oude spullen. Een verhuisbedrijf en grote huurauto zijn niet gratis. Reken op een bedrag tussen de EUR 800 en EUR 3.000. Het bedrag hangt af van het aantal spullen dat er moet worden verhuisd. Vergelijk offertes van verhuisbedrijven om voordelig te kunnen verhuizen.

Waar moet ik aan denken tijdens de verhuizing?

Meer infoSluiten
  • Tijdens de verhuisdag verhuist u de spullen van uw oude woonadres naar uw nieuwe woonadres. Pak de spullen die u dagelijks gebruikt als laatste in. Ook de laatste gordijnen haalt u er pas af als u niet meer in uw oude woning gaat slapen.
  • Doe een laatste check in ieder vertrek op vergeten spullen.
  • Verlaat u uw oude woning voor de laatste keer? Schrijf dan meterstand op en sluit gas, water en elektra af. Sluit de deuren en ramen.
  • De sleutels geeft u aan de nieuwe bewoners of de verhuurder, vlak voordat u verhuist naar uw nieuwe woning.

Wat moet ik regelen na de verhuizing?

Meer infoSluiten
  • Voor de koelkast en vriezer is het beter om ze een dag rust te geven voordat u ze inschakelt. Andere apparaten zoals de tv, wasmachine en droger kunt u gerust aansluiten bij aankomst.
  • Nadat u bent verhuisd, kunt u de verhuisdozen rustig uitpakken en uw spullen indelen zoals u dat wilt. Dat kan best even duren. Het is prettig als u een paar dagen vrij kunt nemen, zodat u alles al gauw weer kunt vinden.
  • Benieuwd wie uw buren zijn? Bekijk onze tips om kennis te maken met uw nieuwe buren. Download bijvoorbeeld de app Peerby, waarmee u gemakkelijk spullen kunt lenen en uitlenen in uw buurt.

Tip! Klussen met vrienden en familie
Zijn uw familie en vrienden zo vriendelijk om u te komen helpen als u in het nieuwe huis wilt gaan klussen? Houd er dan rekening mee dat te veel mensen ook in de weg kunnen lopen. Dit kunt u oplossen door iedereen een duidelijk taak mee te geven en er zelf voor te zorgen dat alle benodigdheden aanwezig zijn om goed te kunnen klussen. Bijvoorbeeld kwasten, rollers en schoonmaakmiddelen.

Toch alvast verhuizen met een Overbruggingslening
Wilt u de overwaardeDe overwaarde is het geld dat overblijft nadat u uw oude huis heeft verkocht en u de hypotheek voor uw oude huis helemaal heeft afgelost. van uw oude huis gebruiken om een nieuw huis te kopen? Maar heeft u uw oude huis nog niet verkocht? Misschien is een Overbruggingslening dan iets voor u. Met de Overbruggingslening van Florius leent u alvast een deel van de overwaarde die u verwacht te hebben, voordat u uw oude huis heeft verkocht. Daardoor kunt u de overwaarde toch alvast gebruiken om uw nieuwe huis te betalen. 
4 manieren om voor uw hypotheek te betalen
Als u verhuist maakt u opnieuw een keuze voor een hypotheek. Misschien wilt u uw hypotheekvorm en de vaste rente meeverhuizen, of sluit u liever een nieuwe hypotheek af. U kunt bij Florius kiezen uit 4 hypotheekvormen. Dit zijn 4 manieren om voor uw hypotheek te betalen. Wilt u bijvoorbeeld elke maand aflossen? En wilt u dat het bedrag dat u maandelijks betaalt steeds lager wordt, of betaalt u liever in het begin een laag bedrag?

 

 

Vergelijk hypotheekvormen
In 4 stappen: verhuizen of niet?
Is het voor u een goed moment om te verhuizen? En waar let u op als u een ander huis gaat kopen? We helpen u bij uw besluit.
Hulp bij uw keuze
Afspraak voor een persoonlijk Verhuisgesprek
Wilt u weten wat voor uw persoonlijke situatie de mogelijkheden voor uw hypotheek zijn als u verhuist? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch Verhuisgesprek met onze verhuisexperts. In 1 gesprek alles op een rij. Bel of mail ons voor een afspraak op 033 – 752 50 00. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Of stuur een mail naar service@florius.nl
Wat als er iets verandert?
Een leven is nooit 30 jaar hetzelfde. Bij Florius begrijpen we dat. Daarom bewegen onze hypotheken met u mee. Wat er ook verandert.
Mijn situatie wijzigt
Wie is Florius?
Klanten over ons
Disclaimer
Privacyverklaring
Dienstverleningsdocument
Hypotheekvormen
Maximale hypotheek
Renteoverzicht
Mijn situatie wijzigt
Duurzaam wonen
mijnFlorius
Nieuwsbrieven
Pers
Vind een adviseur
Verwachting hypotheekrente
Service en Contact
Voorwaarden en formulieren
Klachtenregeling
Veelgestelde vragen
Zelf gegevens wijzigen
© 2022