Slim verduurzamen

Of je nou je energieslurpende huis wil aanpakken, nét een stukje duurzamer wil wonen of door alle duurzame bomen soms het duurzame bos niet meer ziet…Hier vind je praktische stappenplannen, tips van duurzaamheidsexperts én ervaringen van andere huiseigenaren die jou kunnen inspireren bij het slim verduurzamen van je huis.
Terug naar Wonen is...

Meer inspiratie over verduurzamen

Verduurzamen

Nu ik dat weet…

Heb jij ook wel eens gedacht aan het nemen van duurzame maatregelen in je woning? Of voelt dat als 'gedoe en grote verbouwingen? Met kleine stapjes is ook al winst te behalen.

Vergeet de subsidies niet!

Daar woon je wijzer van

In Nederland zijn er aardig wat subsidies aan te vragen die het aantrekkelijk kunnen maken om je huis te verduurzamen. Waar moet je als huisbezitter allemaal aan denken?

Energiebesparende maatregelen

Daar woon je wijzer van

Het huis verduurzamen klinkt als veel werk en gedoe en bovendien: waar moet je beginnen? Dit zijn 6 maatregelen die je huis energiezuiniger kunnen maken.

Zonnepanelen

Daar woon je wijzer van

‘Zonne-energie heeft de toekomst, maar geldt dat ook voor de panelen zoals we die nu kennen? Coen neemt ons mee in de ontwikkelingen.

Sedumdaken in Bilthoven

Een kijkje over de schutting

Samen met een groot aantal buren hebben Piet en Madelein hun daken van sedum voorzien. Hoe kwam het tot stand, hoe vonden ze het om samen te werken met de buren?

Vragen aan een isolatie expert

Op je woondoel af

Lees hieronder alles wat je moet weten over het isoleren van je woning. We leggen de meest gestelde vragen voor aan isolatie-expert Margreet Anker, eigenaresse van isolatiespecialist.nl.