Wat is jouw woonplan?

Wonen, iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier. Wat past bij jou? En wat past bij jouw woning? Met inspirerende verhalen en praktische tips van experts helpt Florius jou om met een frisse blik naar je woonwensen te kijken.

Lees onze artikelen

Zo lopen inbrekers jouw huis voorbij

Je huis is jóuw plek. En natuurlijk hou je graag zelf de controle op wie er wel en niet binnenkomt. Maar hoe doe je dat? We doken erin en geven je deze 9 tips.

Let hierop als je een aannemer zoekt

Yes, na veel zoeken eindelijk een aannemer gevonden die je klus wil doen. Maar hoe weet je eigenlijk of het een goede is? Aannemer Frederik vertelt je waar je op moet letten.

Beton of houtbouw?

Met beton bouw je voor de eeuwigheid’. Dat wordt gesteld in de bouwsector. Dat klinkt natuurlijk heel duurzaam. Is dat zo of is hout wellicht de toekomst? Coen van Spaendonck vertelt over de laatste ontwikkelingen

De mogelijkheden van een smarthome

Een garagedeur die vanzelf opent, de koffie die klaar staat als uit bed stapt. Het kan tegenwoordig allemaal. Met een smarthome maak je het jezelf gewoon makkelijker. Wij doken eens in wat technische snufjes.

Tips om je huis brandveiligheid te maken

‘Dat overkomt mij niet’, denken veel woningbezitters. Toch worden er jaarlijks meer dan 66.000 woningbranden gemeld. Met vaak dezelfde soort oorzaken. Maar een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Verhuizen of verbouwen

Samen met haar gezin woont Debby al jaren in hun rijtjeswoning. Ze wilde na een moei9lijke periode een frisse nieuwe start maken. Dus het was óf verhuizen óf verbouwen.

Communal living

In zijn blog over ‘communal living’ legt Coen van Spaendonck, student TU Eindhoven uit hoe wij in de toekomst steeds meer vormen van samenwonen tegen zullen komen.

6 tips voor een goede binnen kwaliteit van je huis

De herfst staat voor de deur dus we zullen meer tijd binnen doorbrengen. Maar hoe zorg je er voor de kwaliteit van de lucht binnen ook goed is?

In gesprek met Laura van de Preventiedesk

Laura Bliekendaal spreekt dagelijks mensen die het financieel lastig hebben. Als medewerker bij de Preventiedesk helpt zij samen met haar collega’s klanten waarbij het financieel even wat minder gaat.

Sedumdaken in Bilthoven

Piet en Madelein leggen sedumdaken met de buurt. Benieuwd hoe dat plan er gekomen is?

Zonnepanelen

‘Zonne-energie heeft de toekomst, maar geldt dat ook voor de panelen zoals we die nu kennen? Coen neemt ons mee in de ontwikkelingen. 

Tips en tricks van Michiel

TV-architect Michiel de Zeeuw geeft antwoord op de meest gestelde vragen over ruimer wonen en leuke tips en tricks.

Ruimer wonen

In je huidige woning zitten meer mogelijkheden dan je denkt. Dus daarom zeggen we bij Florius: blijf woonplannen. Want wat is er nu leuker dan woonplannen blijven maken?

Verduurzamen

Heb jij ook wel eens gedacht aan het nemen van duurzame maatregelen in je woning? Of voelt dat als 'gedoe en grote verbouwingen?

Vragen aan een isolatie expert

Het verduurzamen van je huis, dat is een veel voorkomend woonplan. Margreet Anker, eigenaresse van Isolatiespecialist.nl, geeft antwoord op de meest gestelde vragen over het isoleren van je woning.

Checklist verbouwing

Net klaar met verbouwen en toch niet blij met bepaalde keuzes. Voorkom het met deze essentiële verbouwingstips.

Tips tools verbouwing ruimer wonen

Samenwerking aannemer

Hoe zorg je voor een goede samenwerking met je aannemer? In dit artikel vind je tips en tricks om verrassingen tijdens de verbouwing te voorkomen.

Verbouwingstips

Wel of geen uitbouw? Een dakkapel of een dakraam? We kijken met architect Lisette Schoenmaker wat per ruimte het slimste is.

5 bestemmingen overwaarde

Toe aan je huis veranderen, maar op zoek naar financiële middelen? Er is er veel mogelijk met een eventuele overwaarde. De mogelijkheden op een rijtje.

6 energiebesparende maatregelen

Bekijk het overzicht van maatregelen die wellicht ook jouw huis energiezuiniger kunnen maken.

Verduurzamen subsidies

Er zijn veel subsidies beschikbaar voor verduurzamende maatregelen. Maar hoe vraag je die aan en waar moet je allemaal aan denken? Wij zochten het voor je uit.

5 tips binnen buiten

Het is lente en dat wakkert onze behoefte weer aan om te genieten van de ruimte in en om onze woning. Hoe combineer je je woning en je buitenruimte met elkaar?

Bloesem zonsondergang

APK voor je woning

Het is weer tijd voor het jaarlijkse onderhoud op en rond het huis. Wat zijn de belangrijkste klussen? Waar moet je op letten tijdens deze ‘APK voor je woning’?