Welkom op het inspiratieplatform Wonen is…

Of je nou wilt verbouwen, verduurzamen of bezig bent met onderhoud: een hoofd vol enthousiaste woonplannen, brengt een zee aan mogelijkheden. Want voor elk woonplan zijn er meerdere wegen naar Rome. Laat je inspireren door de verhalen op dit platform en ontdek welke aanpak bij jou past.

Je vindt hier praktische adviezen van experts, ervaringen van andere huiseigenaren, tiplijstjes, maar ook mooie fotoreportages en inspirerende video’s.

Lees onze artikelen

Beslis snel en denk niet te lang na!

Nu ik dat weet…

‘Het huis voldeed niet direct aan al onze wensen, maar voelde meteen heel goed.’ De Utrechtse jaren dertig woning die Sanne drie jaar geleden met haar man Wouter kocht.

Zó vind je een goede aannemer

Op je woondoel af

Je hebt geweldige plannen voor je huis, maar niet de kennis en skills om ze zelf te verwezenlijken. Lees dit gastblog van Frederik Otto om je op weg te helpen.

Tips om je huis brandveiligheid te maken

Daar woon je wijzer van

‘Dat overkomt mij niet’, denken veel woningbezitters. Toch worden er jaarlijks meer dan 66.000 woningbranden gemeld. Met vaak dezelfde soort oorzaken.

Smart Home mogelijkheden

Daar woon je wijzer van

Een garagedeur die vanzelf opent, de koffie die klaar staat als je uit bed stapt. Het kan tegenwoordig allemaal. Met een smarthome maak je het jezelf gewoon makkelijker.

Zo lopen inbrekers jouw huis voorbij

Daar woon je wijzer van

Je huis is jóuw plek. En natuurlijk hou je graag zelf de controle op wie er wel en niet binnenkomt. Maar hoe doe je dat? We doken erin en geven je deze 9 tips.

Verhuizen of verbouwen

Knopen doorhakken

Samen met haar gezin woont Debby al jaren in hun rijtjeswoning. Ze wilde na een moeilijke periode een frisse nieuwe start maken. Dus het was óf verhuizen óf verbouwen.

‘Samenwonen’ doe je niet meer met z’n tweetjes

Daar woon je wijzer van

‘We gaan samenwonen.’ Met die woorden kondigen stellen vaak aan dat ze een eigen woning hebben gevonden. Met z’n tweetjes een leven samen opbouwen.

6 tips voor een goede binnen kwaliteit van je huis

Daar woon je wijzer van

De herfst staat voor de deur dus we zullen meer tijd binnen doorbrengen. Maar hoe zorg je er voor de kwaliteit van de lucht binnen ook goed is?

In gesprek met Laura

Meer met je hypotheek

In dit interview vertelt Laura graag waarvoor je bij de Preventiedesk kan aankloppen en deelt zij haar belangrijkste tips en adviezen.

Sedumdaken in Bilthoven

Een kijkje over de schutting

Samen met een groot aantal buren hebben Piet en Madelein hun daken van sedum voorzien. Hoe kwam het tot stand, hoe vonden ze het om samen te werken met de buren?

Zonnepanelen

Daar woon je wijzer van

‘Zonne-energie heeft de toekomst, maar geldt dat ook voor de panelen zoals we die nu kennen? Coen neemt ons mee in de ontwikkelingen.

Tips en tricks van Michiel

Op je woondoel af

TV-architect Michiel de Zeeuw geeft antwoord op de meest gestelde vragen over ruimer wonen en leuke tips en tricks.

Ruimer wonen

Nu ik dat weet...

In je huidige woning zitten meer mogelijkheden dan je denkt. Dus daarom zeggen we bij Florius: blijf woonplannen. 

Verduurzamen

Nu ik dat weet…

Heb jij ook wel eens gedacht aan het nemen van duurzame maatregelen in je woning? Of voelt dat als 'gedoe en grote verbouwingen? Met kleine stapjes is ook al winst te behalen.

Vragen aan een isolatie expert

Op je woondoel af

Lees hieronder alles wat je moet weten over het isoleren van je woning. We leggen de meest gestelde vragen voor aan isolatie-expert Margreet Anker, eigenaresse van isolatiespecialist.nl.

Florius DDW

Checklist verbouwing

Daar woon je wijzer van

Net klaar met verbouwen en toch niet blij met bepaalde keuzes. Voorkom het met deze essentiële verbouwingstips.

Tips tools verbouwing ruimer wonen

Samenwerking aannemer

Op je woondoel af

Hoe zorg je voor een goede samenwerking met je aannemer? In dit artikel vind je tips en tricks om verrassingen tijdens de verbouwing te voorkomen.

Verbouwingstips

Op je woondoel af

Wel of geen uitbouw? Een dakkapel of een dakraam? We kijken met architect Lisette Schoenmaker wat per ruimte het slimste is.

5 bestemmingen overwaarde

Meer met je hypotheek

Toe aan je huis veranderen, maar op zoek naar financiële middelen? Er is er veel mogelijk met een eventuele overwaarde.

Energiebesparende maatregelen

Daar woon je wijzer van

Het huis verduurzamen klinkt als veel werk en gedoe en bovendien: waar moet je beginnen? Dit zijn 6 maatregelen die je huis energiezuiniger kunnen maken.

Vergeet de subsidies niet!

Daar woon je wijzer van

In Nederland zijn er aardig wat subsidies aan te vragen die het aantrekkelijk kunnen maken om je huis te verduurzamen. Waar moet je als huisbezitter allemaal aan denken?

5 tips binnen buiten

Daar woon je wijzer van

Het is lente en dat wakkert onze behoefte weer aan om te genieten van de ruimte in en om onze woning. Hoe combineer je je woning en je buitenruimte met elkaar?

Bloesem zonsondergang

APK voor je woning

Daar woon je wijzer van

Het is weer tijd voor het jaarlijkse onderhoud op en rond het huis. Wat zijn de belangrijkste klussen? Waar moet je op letten tijdens deze ‘APK voor je woning’?

Beton of houtbouw?

Daar woon je wijzer van

Met beton bouw je voor de eeuwigheid’. Dat klinkt natuurlijk heel duurzaam. Is dat zo of is hout de toekomst? Coen van Spaendonck vertelt over de laatste ontwikkelingen.