Uw huis en hypotheek als uw gezin groter wordt

Of u nu voor het eerst vader of moeder wordt, of al gewend bent aan het gezinsleven met kinderen: dit nieuwe huisgenootje verandert uw leven. Past uw huis daar nog wel bij? Is er genoeg ruimte voor iedereen? Misschien zouden een extra kamer of uitbouw handig zijn en wilt u uw hypotheek verhogen en een bouwdepot openen. Of denkt u na over verhuizen. Ook krijgt u er financieel een verantwoordelijkheid bij. Bijvoorbeeld voor de studie of – hoe verdrietig ook – voor als u er niet meer bent. We helpen u er graag voor zorgen dat alles goed geregeld is. 

Uw hypotheek bij verhuizen

Gaat u verhuizen naar een nieuw koophuis? Voor uw hypotheek zijn dan verschillende mogelijkheden. We zetten ze voor u op een rij.
Bekijk uw mogelijkheden

Veranderingen

Verbouwen, of zelfs verhuizen?

Een traphekje is zo geplaatst, maar een extra slaapkamer op zolder vraagt om een grotere verbouwing. Soms kunt u hiervoor uw hypotheek verhogen. Of dit kan, hangt onder andere af van uw inkomen en de waarde van uw huis.  Misschien verhuist u toch liever naar een groter huis of een kindvriendelijke buurt. Wat uw woonwensen ook zijn, Florius biedt u een passende hypotheek. Vraag een onafhankelijk hypotheekadviseur naar de mogelijkheden. Het eerste gesprek is vaak gratis.
 

Als uw inkomen omlaag gaat

Misschien gaat een van u minder werken nu u kinderen krijgt, of kiest u voor een baan waar een lager salaris bij hoort. Heeft u moeite om uw hypotheek elke maand te betalen nu uw inkomen omlaag gaat? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag als u betalingsproblemen heeft of verwacht. 
Kind op balkon kijkt naar nieuwbouwhuis Floriuus

Gratis: Nibud Persoonlijk Budgetadvies

Wilt u een onafhankelijke blik op uw inkomsten en uitgaven? Of wilt u weten hoeveel u kunt sparen of bezuinigen? Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies laat zien waar uw geld blijft en hoe u het doet in vergelijking met anderen. U ontvangt gratis tips die helpen goede eigen geldkeuzes te maken. Binnen een paar minuten.
Nubid Peroonlijk Budgetadvies

Zorg voor uw nabestaanden

Uw partner en kinderen zonder financiële zorgen als u overlijdt. 
Florius Overlijdensrisicoverzekering

Kosten voor een kind

Met de komst van een kind verandert uw financiële situatie. Wat geeft u per maand uit en wat komt er binnen? Gebruik ons inkomsten/uitgaven-formulier om dit overzichtelijk op een rij te zetten. 

Meer informatie

Het Florius Verhuisgesprek

Wilt u alles weten over wat er gebeurt met uw hypotheek bij een verhuizing? En wat u allemaal niet mag vergeten te regelen? Onze verhuisexperts bespreken het met u tijdens een Verhuisgesprek.

Tips van onze budgetcoaches

Wat kunt u doen om genoeg financiële ruimte te houden? We helpen u hier graag bij. Bekijk de 8 tips van onze budgetcoaches om u betalingsproblemen te voorkomen.

Advies over uw nieuwe situatie

Wilt u meer weten over wat u kunt doen om uw hypotheek aan te passen aan uw nieuwe situatie? Een onafhankelijk hypotheekadviseur zet de mogelijkheden voor u op een rij. Het eerste gesprek is vaak gratis.