Je huis en hypotheek als je gezin groter wordt

Of je nu voor het eerst vader of moeder wordt, of al gewend bent aan het gezinsleven met kinderen: dit nieuwe huisgenootje verandert je leven. Past je huis daar nog wel bij? Is er genoeg ruimte voor iedereen? Of zouden een extra kamer of uitbouw handig zijn en wil je je hypotheek verhogen en een bouwdepot openen? Misschien denk je erover om te verhuizen. Ook krijg je er financieel weer een verantwoordelijkheid bij. Bijvoorbeeld voor de studie of – hoe verdrietig ook – voor als je er niet meer bent. We helpen je graag en zorgen dat alles goed geregeld is. 

Jouw hypotheek bij verhuizen

Ga je verhuizen naar een nieuw koophuis? Voor je hypotheek zijn dan verschillende mogelijkheden. We zetten ze voor je op een rij.
Bekijk je mogelijkheden

Veranderingen

Verbouwen of zelfs verhuizen?

Een traphekje is zo geplaatst, maar een extra slaapkamer op zolder vraagt om een grotere verbouwing. Soms kan je hiervoor je hypotheek verhogen. Of dit kan, hangt onder andere af van je inkomen en de waarde van je huis.  Misschien verhuis je toch liever naar een groter huis of een kindvriendelijke buurt. Wat je woonwensen ook zijn, Florius biedt je een passende hypotheek. Vraag een onafhankelijk hypotheekadviseur naar de mogelijkheden. Het eerste gesprek is vaak gratis.
 

Als je inkomen omlaag gaat

Misschien gaat een van jullie minder werken nu je kinderen krijgt, of kies je voor een baan waar een lager salaris bij hoort. Heb je moeite je hypotheek elke maand te betalen nu je inkomen omlaag gaat? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag als je betalingsproblemen hebt of verwacht. 

Gratis: Nibud Persoonlijk Budgetadvies

Wil je een onafhankelijke blik op je inkomsten en uitgaven? Of wil je weten hoeveel je kan sparen of bezuinigen? Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies laat zien waar je geld blijft en hoe je het doet in vergelijking met anderen. Je ontvangt gratis tips die helpen goede eigen geldkeuzes te maken. Binnen een paar minuten.
Nubid Peroonlijk Budgetadvies

Zorg voor je nabestaanden

Jouw partner en kinderen zonder financiële zorgen als je overlijdt. 
Florius Overlijdensrisicoverzekering

Kosten voor een kind

Met de komst van een kind verandert je financiële situatie. Wat geef je per maand uit en wat komt er binnen? Gebruik ons inkomsten/uitgaven-formulier om dit overzichtelijk op een rij te zetten. 

Meer informatie

Het Florius Verhuisgesprek

Wil je alles weten over wat er gebeurt met je hypotheek bij een verhuizing? En wat je allemaal niet mag vergeten te regelen? Onze verhuisexperts bespreken het met je tijdens een Verhuisgesprek.

Tips van onze budgetcoaches

Wat kan je doen om genoeg financiële ruimte te houden? We helpen je hier graag bij. Bekijk de 8 tips van onze budgetcoaches om  betalingsproblemen te voorkomen.

Advies over je nieuwe situatie

Wil je meer weten over wat je kan doen om je hypotheek aan te passen aan je nieuwe situatie? Een onafhankelijk hypotheekadviseur zet de mogelijkheden voor je op een rij. Het eerste gesprek is vaak gratis.