Wat is je situatie?

Ik wil mijn eerste huis kopen

Een eerste eigen huis kopen is een mooi moment. Maar of je nu een starterswoning wil kopen of een ruim opknaphuis, voordat je de sleutel echt in handen hebt, moet er nog een aantal dingen gebeuren. Waar moet je allemaal aan denken en waar let je op?
Zo werkt het

Ik wil mijn eerste huis kopen

Een eerste eigen huis kopen is een mooi moment. Maar of je nu een starterswoning wil kopen of een ruim opknaphuis, voordat je de sleutel echt in handen hebt, moet er nog een aantal dingen gebeuren. Waar moet je allemaal aan denken en waar let je op?
Zo werkt het

Ik wil een ander huis kopen

Of je nu denkt aan verhuizen, of de verhuiswagen al bijna voor de deur staat – je kan altijd wel wat extra hulp gebruiken. Hoe eerder je prettig kan wonen op je nieuwe plek, hoe beter. Wil je bijvoorbeeld delen van je hypotheek ook verhuizen, als dat kan, of sluit je een hele nieuwe hypotheek af? En wat moet er verder nog geregeld worden?
Zo werkt het

Waar let je op bij het kopen van een huis? Bekijk onze 7 tips

Ga je een woning bezichtigen? Wij geven je graag 7 tips. Zo zie je niets over het hoofd als je op zoek bent naar een mooi koophuis. 
Vaak krijg je maar 1 kans om een huis te bezichtigen. Zorg dat je niets mist met onze checklist huis bezichtigen. Verken alvast de buurt met Google Maps. Zo krijg je alvast een voorproefje en weet je beter waar je op wil letten tijdens de bezichtiging. Neem een vriend, zus of collega mee. Hij of zij helpt je op de feiten letten, zodat je geen overhaaste beslissingen neemt. Een camera en/of telefoon is heel handig tijdens de bezichtiging. Door foto’s te maken kan je later in alle rust kijken hoe die ene slaapkamer er ook alweer uit zag. Past je favoriete kast in de slaapkamer? Kan je je keukenblok meenemen? Als je een meetlint of rolmaat meeneemt, kan je tijdens de bezichtiging al bekijken of er genoeg ruimte is voor je meubels. Er komt waarschijnlijk veel op je af als je straks door het huis loopt. Misschien vergeet je dan net die ene belangrijke vraag te stellen aan de verkoper. Schrijf daarom van tevoren op wat je wil vragen. Als je na afloop nog vragen hebt, neem dan contact op met de verkoopmakelaar. Hij kan je meer informatie en foto’s geven. Soms kan de verkoopmakelaar ook een tweede bezichtiging voor je plannen.

Hypotheekadviseur

Een onafhankelijk hypotheekadviseur weet alles over hypotheken

Als je een huis wil kopen, zijn er verschillende stappen te nemen. Op het moment dat je een huis gevonden hebt, of misschien juist voordat je dat gevonden hebt, ga je op zoek naar een hypotheekadviseur. Een onafhankelijk hypotheekadviseur gebruikt zijn kennis om een hypotheek te vinden die volledig bij jou en je koophuis past. Hierbij kijkt hij naar je persoonlijke financiële situatie. Nu en later. Daarvoor berekent hij je maximale hypotheek en maandlasten. Ook bespreekt hij met je welke hypotheekvorm en rentevorm bij je zouden kunnen passen. Je onafhankelijk hypotheekadviseur bespreekt met jou in elk geval:

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Advies nodig? Florius werkt samen met onafhankelijk hypotheekadviseurs.
Vind een adviseur

Meer informatie

Onze rente

De hypotheekrente bij een hypotheek van Florius verschilt per soort hypotheek. Ook kan je kiezen uit verschillende rentevastperioden. En kies je voor variabele of vaste rente? Het zijn vragen die je bezighouden als je een hypotheek bij ons afsluit. Wij helpen je graag op weg. 

Onze hypotheken

Bij Florius heb je keuze uit verschillende hypotheekvormen. Wil je een huis kopen in Nederland? Dan raden wij je aan goed te kijken welke hypotheek het beste bij jou en jouw situatie past. Samen met een onafhankelijk hypotheekadviseur bijvoorbeeld.

Jouw mening is belangrijk voor ons

Heb je een vraag? Of een tip om onze dienstverlening te verbeteren? Laat het ons weten. We horen het graag.