Een hypotheek die bij je past

Of je nu voor het eerst een huis koopt, gaat verhuizen of jouw hypotheek oversluit: een onafhankelijk hypotheekadviseur helpt je een hypotheek vinden die bij je past. Adviseert hij of zij een hypotheek van Florius? Dan heb je de keuze uit een Florius Profijt drie + drie Hypotheek en de Florius Profijt twaalf Hypotheek. Het verschil tussen deze 2 hypotheekproducten is de rente en of deze meedaalt, en de periode dat de hypotheekofferte geldig is.

Betalen zoals jij dat wil

Op welke manier wil je voor je hypotheek betalen? En hoeveel wil je maandelijks aflossen? Bij beide Florius Profijt Hypotheken heb je de keuze uit verschillende hypotheekvormen.
Bekijk onze hypotheekvormen

Offerte korter geldig? Dan is de rente lager

Welke van de 2 Florius Profijt Hypotheken bij je past, hangt af van de tijd die je nodig hebt vanaf de datum dat je de hypotheek aanvraagt tot de datum dat je de hypotheekakte bij de notaris ondertekent. Vanaf dat moment betaal je voor jouw hypotheek en is het huis waarvoor je de hypotheek afsluit, van jou. Je betaalt vaak een lagere rente voor de Florius Profijt drie + drie Hypotheek dan voor de Florius Profijt twaalf Hypotheek. Dit komt onder andere doordat de offerte van de Florius Profijt twaalf Hypotheek langer geldig is.

De ‘meedaal-optie’ van de Florius Profijt twaalf Hypotheek

Bij de Florius Profijt twaalf Hypotheek is de meedaal-optie van toepassing:
 • Is op de passeerdatum van je hypotheek de rente lager dan het rentepercentage van de door jou gekozen rentevastperiode in de hypotheekofferte? Dan daalt de rente van de Florius Profijt twaalf Hypotheek mee dankzij de zogenaamde ‘meedaal-optie’.
 • Heb je van ons op het einde van de rentevastperiode een renteaanbod ontvangen waarvan de rente hoger is dan de rente op de ingangsdatum van je nieuwe rentevastperiode? Ook dan daalt de rente automatisch mee dankzij de ‘meedaal-optie’.

Volg je aanvraag in de app

Heeft je onafhankelijk hypotheekadviseur een Florius Hypotheek voor je aangevraagd? Volg de voortgang van jouw aanvraag stap voor stap in de mijnFlorius-app.
mijnFlorius App

Profijthypotheken

Florius Profijt drie plus drie Hypotheek

De Florius Profijt drie + drie Hypotheek past bij je wanneer je binnen 6 maanden de hypotheekakte kan ondertekenen bij de notaris. Heb je iets meer tijd nodig? Bijvoorbeeld omdat je een nieuwbouwwoning koopt die nog (af)gebouwd moet worden? Dan past de Florius Profijt twaalf Hypotheek misschien beter bij je.

Kenmerken van de Profijt drie plus drie Hypotheek

 • Offerte 3 maanden geldig
 • Na ondertekening verlengen wij jouw offerte kosteloos met 3 maanden tot totaal 6 maanden
 • Alle huidige hypotheekvormen en rentevormen zijn mogelijk
 • Vaak bij bestaande bouw
 • Er is geen ‘meedaal-optie’ van toepassing
 • Rente meestal iets lager dan Florius Profijt twaalf Hypotheek

Florius Profijt twaalf Hypotheek

Heb je meer tijd nodig? Dan is er ook de Florius Profijt twaalf Hypotheek. Bij deze hypotheek kunnen wij de geldigheidsduur van je offerte verlengen tot in totaal maximaal 12 maanden. Zonder kosten.

Kenmerken van de Profijt twaalf Hypotheek

 • Offerte 3 maanden geldig
 • Na ondertekening verlengen wij jouw offerte kosteloos met 9 maanden tot totaal 12 maanden
 • Alle huidige hypotheekvormen en rentevormen mogelijk
 • Vaak bij nieuwbouw
 • De ‘meedaal-optie’ is van toepassing
 • Rente is meestal iets hoger dan Florius Profijt drie + drie Hypotheek

Meer informatie over onze hypotheken

Dat hangt af van de tijd die je nodig hebt vanaf de datum die op onze hypotheekofferte staat, tot de datum dat je de hypotheekofferte bij de notaris ondertekent. Bij een nieuwbouwwoning is deze periode vaak wat langer. Of bijvoorbeeld als je een bestaande woning koopt van mensen die zelf een nieuwbouwwoning kopen. Het duurt dan langer voordat de verkopende partij kan verhuizen. Zorg ervoor dat je een hypotheek kiest die past bij jouw situatie. Je onafhankelijk hypotheekadviseur helpt je bij je keuze. Vind een adviseur bij jou in de buurt.

Dat hangt af van een aantal zaken. Deze zet jouw onafhankelijk hypotheekadviseur graag voor je op een rij. Zo hangen de kosten onder meer af van:

 • De hypotheekvorm: lineair, annuïtair, aflossingsvrij of bankspaar (onder voorwaarden)
 • De hypotheekrente, rentevastperiode en risicoklasse en de gekozen looptijd van de lening
 • Hoelang de offerte geldig is
 • Of je rente meedaalt
 • Het bedrag dat je leent

Je betaalt vaak een lagere rente voor de Florius Profijt drie + drie Hypotheek dan voor de Florius Profijt twaalf Hypotheek. Je betaalt meer voor de Florius Profijt twaalf Hypotheek omdat de offerte langer geldig is, namelijk maximaal 12 maanden. Dankzij de ‘meedaal-optie’ van de Florius Profijt twaalf Hypotheek daalt de rente mee als deze op het moment dat je de hypotheekakte ondertekent bij de notaris lager is dan de rente in je offerte. Bij de Florius Profijt drie + drie Hypotheek is dit maximaal 6 maanden. Bij de Florius Profijt drie + drie Hypotheek is de ‘meedaal-optie’ niet van toepassing. In dat geval krijg je de rente die in je renteaanbod staat.

Als jouw hypotheek passeert, dan onderteken je in de meeste gevallen 2 documenten bij de notaris:
 • De leveringsakte: Dit is het bewijs voor de wet dat jij de nieuwe eigenaar van het huis of de grond bent.
 • De hypotheekakte: Deze bevestigt dat je geld van ons leent en dat deze lening bedoeld is voor het huis dat je koopt. Het huis is het onderpand voor de lening.

Sluit je alleen jouw hypotheek over? Dan onderteken je geen leveringsakte, maar alleen de hypotheekakte.
Bekijk de voorwaarden van de Florius Profijt Hypotheek

Hulp bij je keuze

Welke van de 2 Florius Profijt Hypotheken past bij je? Jouw onafhankelijk hypotheekadviseur helpt je graag bij je keuze. Er is altijd wel een adviseur bij jou in de buurt.
Vind een adviseur bij jou in de buurt

Meer informatie

Je eerste huis kopen

Spannend! Je kan vast niet wachten tot je de sleutel hebt. Bekijk waar je op moet letten bij je aankoop.

Weten wat je kan lenen?

Bereken je maximale hypotheek online.

Een adviseur helpt je op weg!

Samen kijk je welke hypotheek het beste bij jouw wensen past. Er is altijd een adviseur bij je in de buurt en het eerste gesprek is vaak gratis, dus maak een afspraak. En bij Florius zitten we er ook klaar voor. Via de telefoon, een chatgesprek en zelfs via beeldbellen. Wel zo persoonlijk toch?