Bankspaar Hypotheek - Florius Hypotheken

Kenmerken Bankspaar Hypotheek

  • Zeker weten dat je jouw lening aflost
  • Elke maand hetzelfde betalen
  • Veel belastingvoordeel

Wat is een Bankspaar Hypotheek?

Het belangrijkste voordeel van de Bankspaar Hypotheek is dat je zeker weet dat je jouw hypotheek kan terugbetalen. Dat komt doordat je spaart op een speciale spaarrekening die hoort bij je hypotheek. Hierop ontvang je rente. Daarnaast betaal je elke maand rente voor je hypotheek.

Let op! deze hypotheek kan alleen “fiscaal geruisloos worden voortgezet".

Je betaalt elke maand hetzelfde

Je betaalt je Bankspaar Hypotheek pas terug als deze eindigt. Hierdoor blijft je hypotheek gelijk en betaal je elke maand dezelfde rente. Daarnaast spaar je elke maand een bedrag op een speciale spaarrekening die bij je hypotheek hoort.

Man met verhuisdoos

Rekenvoorbeeld

Stel, je sluit bij Florius een hypotheek af voor 30 jaar voor een bedrag van € 252.000 en een rente van 2%. Dan betaal je 30 jaar lang elke maand € 420 rente. Daarnaast maak je elke maand automatisch € 511,44 over naar de speciale spaarrekening. Met het geld dat je spaart los je jouw hypotheek af als deze eindigt. Elke maand zie je dus € 931,44 van je rekening afgaan.

Iets voor jou?

Sparen om je hypotheek af te lossen

Net als al onze hypotheken, moet een Bankspaar Hypotheek worden afgelost. Bij een Bankspaar Hypotheek spaar je hiervoor op een speciale rekening die bij je hypotheek hoort. Zo weet je zeker dat je jouw hypotheek kan terugbetalen als deze eindigt. Meestal is dit 30 jaar nadat je jouw hypotheek afsluit.

Onze hypotheken

Bij Florius heb je keuze uit verschillende hypotheekvormen. Wij raden je aan om goed te kijken welke hypotheek het beste bij jou en je situatie past. Samen met een onafhankelijk hypotheekadviseur bijvoorbeeld.

Iets voor jou?

Een Bankspaar Hypotheek kan bij je passen als je zeker wil weten dat je jouw hypotheek kan terugbetalen en ook veel belastingvoordeel wil hebben. Je spaart automatisch en hoeft er niet zelf op te letten dat je ergens geld apart zet. Het is ook belangrijk dat je een wat hoger bedrag per maand kan missen en je het niet erg vindt dat dit bedrag 30 jaar lang elke maand hetzelfde is. Een onafhankelijk adviseur rekent graag met je uit of een Bankspaar Hypotheek voordelig voor je is.

Belastingvoordelen Bankspaar Hypotheek

Hypotheekrenteaftrek

Heb je jouw Bankspaar Hypotheek afgesloten voor 1 januari 2013? Dan kan je de rente die je betaalt, aftrekken van je inkomen. Hierdoor wordt het inkomen waar je belasting over moet betalen lager en betaal je minder inkomstenbelasting. Dit noemen we de hypotheekrenteaftrek. Bij een Bankspaar Hypotheek betaal je 30 jaar lang maandelijks rente over hetzelfde hypotheekbedrag*. Dit bedrag gaat niet omlaag. Hierdoor betaal je veel rente en ervaar je elk jaar de voordelen van maximale hypotheekrenteaftrek.

*Dit is het bedrag waarvoor je een hypotheek hebt afgesloten. Als je aflost gaat dit bedrag omlaag. Maar een Bankspaar Hypotheek los je pas af als de hypotheek eindigt.

Geen belasting over je spaargeld

Als je zelf op een gewone spaarrekening spaart om je hypotheek terug te betalen, moet je over dit geld boven een bepaald bedrag belasting betalen. Voor het geld dat je spaart op de speciale spaarrekening die bij je hypotheek hoort hoeft dat niet. Dit gebeurt onder de vrijstelling: de Spaarrekening Eigen Woning (SEW).

Let op! Heb je na 1 januari 2013 een Bankspaar Hypotheek afgesloten, dan is hypotheekrenteaftrek alleen mogelijk in bepaalde situaties. Een onafhankelijk hypotheekadviseur vertelt je hier graag meer over.

Veelgestelde vragen

Lage rente niet altijd aantrekkelijk

Bij een Bankspaar Hypotheek is een lage rente niet altijd aantrekkelijk. Want je krijgt deze rente dan ook op de spaarrekening die bij je hypotheek hoort. En bij een lage rente moet je per maand meer geld op de spaarrekening zetten om voldoende te sparen. Andersom is ook waar: als je kiest voor een hogere rente, ontvang je deze rente op de spaarrekening. Ook betaal je die hoge rente dan voor je hypotheek. Denk hier goed over na als je kiest voor een Bankspaar Hypotheek en vraag advies als je dat nodig hebt.

Lage rente niet altijd aantrekkelijk

Bij een Bankspaar Hypotheek is een lage rente niet altijd aantrekkelijk. Want je krijgt deze rente dan ook op de spaarrekening die bij je hypotheek hoort. En bij een lage rente moet je per maand meer geld op de spaarrekening zetten om voldoende te sparen. Andersom is ook waar: als je kiest voor een hogere rente, ontvang je deze rente op de spaarrekening. Ook betaal je die hoge rente dan voor je hypotheek. Denk hier goed over na als je kiest voor een Bankspaar Hypotheek en vraag advies als je dat nodig hebt.

Ja dat kan tot maximaal 2 jaar. De rente die je op je bankspaarrekening ontvangt, kan dan wel veranderen. Sluit je later nog een nieuwe Bankspaar Hypotheek af? Dan koppelen we jouw bankspaarrekening graag aan je nieuwe Bankspaar Hypotheek. Ook dan kan de rente veranderen. Want als je de nieuwe Bankspaar Hypotheek hebt afgesloten, wordt de rente die je krijgt op de bankspaarrekening weer gelijk aan de rente die je voor je hypotheek betaalt. Helaas kan dat niet. Het geld dat je spaart op je bankspaarrekening kan je alleen gebruiken om je hypotheek terug te betalen als deze eindigt. Dat kan als je je huis verkoopt of je hypotheek oversluit. Neem hiervoor een maand voordat jouw hypotheekakte bij de notaris passeert contact met ons op. 
 

Je wil eenmalig extra inleggen op je bankspaarrekening. Bel dan met Advies & Service op 033 - 752 50 00. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Wij berekenen voor je hoeveel je extra kan inleggen op je bankspaarrekening.

 

 

Meer informatie

Rente

Natuurlijk wil je weten welke rentes Florius biedt. Bekijk ons handige overzicht.

Weten wat je kan lenen?

Bereken je maximale hypotheek online.

Een adviseur helpt je op weg!

Samen kijk je welke hypotheek het beste bij jouw wensen past. Er is altijd een adviseur bij je in de buurt en het eerste gesprek is vaak gratis, dus maak snel een afspraak. En bij Florius zitten we er ook klaar voor. Via de telefoon, een chatgesprek en zelfs via beeldbellen. Wel zo persoonlijk toch?