​​​​Vaste rente

Met de vaste hypotheekrente van Florius weet u precies waar u aan toe bent. U heeft zo duidelijkheid over de hoogte van de maandlasten van uw hypotheek.​

​​

Vaste rente tijdens een vaste periode

Vaste rente betekent dat uw rentepercentage tijdens een afgesproken periode niet verandert. Deze termijn noemen we de rentevastperiode. De risicoklasse waarin uw lening valt, bepaalt onder andere de hoogte van uw rente. Meer ove​​​​​r risicoklassen.


Rentevastperiode herzien? 

De rentevastperiode kan korter zijn dan de looptijd van uw hypotheek. Eindigt de rentevastperiode, dan maakt u een nieuwe renteafspraak. Dit proces noemen we renteherziening. ​​

​Voordelen vaste rente

  • Voorspelbare maandlasten
  • Hypotheekrente kortere of langere tijd vastzetten
  • Ruime keuze rentevastperioden​​​​​

​​

Lage rentelasten

Verschillende leningdelen kunt u koppelen aan verschillende rentevastperioden. Hiermee spreidt u het risico van rentestijging over meerdere termijnen. En u loopt geen risico op een flinke toename van uw maandlasten aan het einde van de rentevastperiode. Allerlei combinaties van perioden zijn mogelijk.


​Tussentijds uw rentevastperiode aanpassen?

​​Wilt u tussentijds uw rente wijzigen, omdat de hypotheekrente nu relatief laag staat? Dan heeft u de volgende mogelijkheden:

  • ​Rentemiddeling
  • Renteafkoop​

Tussentijds uw rentevastperiode aanpassen 


​Meer weten?

Stel al uw hypotheekvragen over dit onderwerp aan een onafhankelijke hypo​theekadviseur​​​​


​Meer informatie

Andere rente​vormen