​Renteherziening: kies de rentevorm die bij u past

Als u bij Florius een hypotheek afsluit, kunt u uit verschillende rentevormen kiezen. U legt voor een afgesproken tijd een rentepercentage vast. Deze afgesproken tijd noemen we de rentevastperiode. Aan het einde hiervan heeft u de mogelijkheid om uw rentevastperiode te herzien.

 

 

Nieuwe rentevastperiode kiezen

Kunt u binnenkort voor uw hypotheek een nieuwe rentevastperiode kiezen? Dit gaat in de volgende 4 stappen.


Stap 1 - Vooraankondiging

U krijgt vier maanden voor het aflopen van de rentevastperiode een brief. Hierin staan de leningdelen waarvan de rentevastperiode afloopt. Ook leest u welke mogelijkheden u nog meer heeft met uw hypotheek. Bekijk deze brief en maak een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur om te kijken of uw hypotheek nog bij uw situatie past.​

 ​

Stap 2 - Uw nieuwe rente-aanbod

U krijgt drie maanden voor het einde van de rentevastperiode een nieuw rente-aanbod in mijnFlorius. U krijgt hier ook een brief over. In het aanbod ziet u welke rentevastperiodes u kunt kiezen, wat de bijbehorende rente is en wat uw nieuwe maandbedrag wordt.


Het einde van de rentevastperiode is een goed moment om te bekijken of uw hypotheek nog bij uw huidige wensen past. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Stap 3 - Keuze maken

Wilt u dezelfde rentevastperiode houden, dan hoeft u niets te doen. U krijgt dan dezelfde periode die u al had met een actuele rente.

Wilt u een andere rentevastperiode? Geef dan uiterlijk twee weken voor het aflopen van de rentevastperiode uw keuze voor een nieuwe rentevastperiode aan ons door. Dat doet u eenvoudig in mijnFlorius.​


Stap 4 - Bevestiging

Als de nieuwe rentevastperiode is ingegaan ontvangt u een bevestiging van ons. 1 maand na ingaan van de nieuwe rentevastperiode, wordt het nieuwe maandbedrag afgeschreven van uw rekening.


​Zo regelt u het zelf via mijnFlorius

​U kunt uw nieuwe rente kiezen via mijnFlorius. Als u onze brief heeft ontvangen kunt u direct inloggen en een nieuwe rente kiezen. Ook kunt u op mijnFlorius berekenen wat uw nieuwe maandbedrag wordt. Nog geen mijnFlorius? Maak nu een account aan. ​ 

 

    


Meer mogelijkheden met uw hypotheek​

Het einde van de rentevastperiode is een mooi moment om te bekijken of uw hypotheek nog bij uw huidige situatie en wensen past. U heeft verschillende mogelijkheden.


Uw hypotheekvorm aanpassen

Uw persoonlijke situatie en wensen kunnen veranderen. Zo willen veel mensen met een Aflossingsvrije Hypotheek toch liever aflossen tijdens de looptijd. Op het moment dat de rentevastperiode afloopt, kunt u de hypotheekvorm aanpassen in mijnFlorius.


Hypotheek oversluiten

U kunt uw hypotheek in één keer oversluiten naar een andere aanbieder. U betaalt dan voor de leningdelen waarvan de rentevastperiode aflopen geen vergoeding. Houd u wel rekening met andere kosten, bijvoorbeeld voor advies, notaris of een taxateur. Daarnaast kan oversluiten gevolgen hebben voor uw renteaftrek.


Heeft u nog vragen over renteherziening?

Maak meteen een afspraak met uw hypotheekadviseur voor advies over uw rentevastperiode.

​​​

Meer informatie

Rentevormen

Tussentijds uw rentevastperiode aanpassen

Maandbedrag verlagen

Wat kunt u zelf regelen met mijnFlorius?​​​