Extra aflossen zonder prijskaartje | Florius hypotheken

Extra aflossen zonder prijskaartje

Extra aflossen op uw hypotheek. Dat lukt in sommige periodes natuurlijk niet altijd. Bijvoorbeeld als de kinderen klein zijn en de kosten van de opvang hoog. Of als u tijdelijk minder werkt. Maar er zijn ook periodes dat u misschien wat ruimer in het geld zit of een meevaller heeft. Dan kan het heel verstandig zijn om (maandelijks) een extra bedrag af te lossen op uw hypotheek. Uw lening wordt daardoor lager en de totale rente die u betaalt dus ook. Zo bespaart u geld. 

​Wat levert extra aflossen op?

Extra aflossen, bespaart dat nou echt zoveel? Weten wat extra aflossen in uw situatie oplevert? Doe dan de rekenhulp extra aflossen. Met onze rekenhulp ziet u direct hoeveel u in totaal gaat besparen tot het einde van de looptijd van uw leningdeel.


Het is belangrijk om te weten dat een extra aflossing mogelijk (fiscale) gevolgen kan hebben voor uw hypotheek. Neem hiervoor dan contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Er is er altijd een bij u in de buurt. Of zoek online een onafhankelijke hypotheekadviseur

 

 

 

Let op: De berekening is een indicatie, waaraan u geen rechten kunt ontlenen. Deze berekening en informatie is niet bedoeld om professioneel (financieel) advies te ver​vangen. 

Welke voordelen kan extra aflossen opleveren?

Bespaar op uw maandlasten: Uw lening wordt lager, waardoor de totale rente over de lening ook lager wordt.

U loopt minder risico op een restschuld: De kans wordt kleiner dat u met een restschuld blijft zitten, als u uw huis eerder verkoopt.

U komt misschien in een lagere risicoklasse: Een lagere risicoklasse betekent een lagere rente.    ​

Hoeveel aflossen?

Bij Florius kunt u extra aflossen zonder dat u daarvoor een vergoeding betaalt, als u dat uit eigen middelen doet. U lost dan af met eigen geld, zoals een dertiende maand of een erfenis. Bedenk eerst hoe u wilt aflossen. In één keer  of, elke maand een bedrag. Dit kan al vanaf EUR 25 per maand. Wilt u maandelijks extra aflossen, bedenk dan ook hoe lang u dat wilt en kunt doen. Bijvoorbeeld tot u met pensioen gaat. Lees meer.
 

​Extra aflossen uit eigen middelen

Voorbeelden van eigen middelen kunnen zijn:

 • een schenking of erfenis
 • loterijprijs
 • spaargeld
 • een verzekering die uitkeert
 • een (onbelaste) gouden handdruk
 • salaris(verhoging), vakantiegeld of een dertiende maand

Bij welke hypotheekvormen kunt u extra aflossen?

Bij de meeste hypotheekvormen is het verstandig om extra af te lossen. Heeft u een aflossingsvrije hypotheek, dan is aflossen extra verstandig. Ga maar na. In dertig jaar tijd regelmatig iets van een lening terugbetalen is stukken makkelijker dan in één keer de hele hypotheek aflossen. 
 

Heeft u een Spaarhypotheek of Bankspaarhypotheek? Neem hiervoor dan contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Extra aflossen is niet (altijd) gunstig. Bij een lagere rente gaat u namelijk een hogere premie of inleg betalen om het doelkapitaal te halen aan het einde van de looptijd. 
 

​Hoe kunt u extra aflossen?

Bij Florius kunt u extra aflossen zelf regelen via mijnFlorius.

Meer weten over extra aflossen?

Hoe kan ik eenmalig extra aflossen?

 

 

 

Heeft u geen mijnFlorius account en wil u toch extra aflossen?

Volg dan ons stappenplan voor extra aflossen
 

Goed om te weten

 • Extra aflossen kan gevolgen hebben op uw hypotheekrenteaftrek.
  Houd altijd voldoende spaargeld achter de hand voor grote (onverwachte) uitgaven in de toekomst. Het Nibud heeft een rekenhulp waarmee u snel en eenvoudig uitrekent welk bedrag u het best achter de hand kunt houden en wat anderen in uw situatie achter de hand hebben. De BufferBerekenaar​
 • Eenmaal afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen.
 • Krijgt u een voorlopige aanslag van de Belastingdienst? Door de extra aflossing heeft u minder recht op renteaftrek. Pas daarom bij een grote aflossing uw voorlopige aanslag aan.
 • Een extra aflossing op een spaarhypotheek kan fiscale gevolgen hebben. Neem voor uw persoonlijke situatie contact op met uw hypotheekadviseur.

    
Meer over Florius 

​​Rekenhulp extra aflossen​

Wilt u weten wat de gevolgen van een extra aflossing zijn voor uw Aflossingsvrije Hypotheek? Gebruik dan de rekenhulp. De rekenhulp geeft u een indicatie van de besparing die u aan het einde van de resterende looptijd van uw leningdeel realiseert. Na het invullen van de rekenhulp kunt u uw geplande extra aflossing direct en eenvoudig regelen via mijnFlorius.​