Je hebt een woonplan, en dan? 

Verbouwen, verduurzamen, onderhoud of gewoon eens met een frisse blik kijken naar je huis. Wat heb je daar voor nodig? Wij hebben het antwoord niet. Maar helpen je wel graag op weg. Dat doen we met handige tips en informatie over verschillende onderwerpen die voor jou als huiseigenaar belangrijk kunnen zijn bij het realiseren van je woonplannen.  

Waar ben jij naar op zoek?

Zo lopen inbrekers jouw huis voorbij

Je huis is jóuw plek. En natuurlijk hou je graag zelf de controle op wie er wel en niet binnenkomt. Maar hoe doe je dat? We doken erin en geven je deze 9 tips.

De mogelijkheden van een smarthome

Een garagedeur die vanzelf opent, de koffie die klaar staat als uit bed stapt. Het kan tegenwoordig allemaal. Met een smarthome maak je het jezelf gewoon makkelijker. Wij doken eens in wat technische snufjes.

Tips om je huis brandveilig te maken

‘Dat overkomt mij niet’, denken veel woningbezitters. Toch worden er jaarlijks meer dan 66.000 woningbranden gemeld. Met vaak dezelfde soort oorzaken. Maar een gewaarschuwd mens telt voor 2.

6 tips voor een goede binnen kwaliteit van je huis

De herfst staat voor de deur dus we zullen meer tijd binnen doorbrengen. Maar hoe zorg je er voor de kwaliteit van de lucht binnen ook goed is?

In gesprek met...

TV-architect Michiel de Zeeuw geeft antwoord op de meest gestelde vragen over ruimer wonen en leuke tips en tricks.

Vragen aan een isolatie expert

Het verduurzamen van je huis, dat is een veel voorkomend woonplan. Margreet Anker, eigenaresse van Isolatiespecialist.nl, geeft antwoord op de meest gestelde vragen over het isoleren van je woning.

Checklist verbouwing

Net klaar met verbouwen en toch niet blij met bepaalde keuzes. Voorkom het met deze essentiële verbouwingstips.

Tips tools verbouwing ruimer wonen

Samenwerken met de aannemer

Hoe zorg je voor een goede samenwerking met je aannemer? In dit artikel vind je tips en tricks om verrassingen tijdens de verbouwing te voorkomen.

Verbouwingstips

Wel of geen uitbouw? Een dakkapel of een dakraam? We kijken met architect Lisette Schoenmaker wat per ruimte het slimste is.

5 bestemmingen voor je overwaarde

Toe aan je huis veranderen, maar op zoek naar financiële middelen? Er is er veel mogelijk met een eventuele overwaarde. De mogelijkheden op een rijtje.

6 energiebesparende maatregelen

Bekijk het overzicht van maatregelen die wellicht ook jouw huis energiezuiniger kunnen maken.

Subsidies voor verduurzamen

Er zijn veel subsidies beschikbaar voor verduurzamende maatregelen. Maar hoe vraag je die aan en waar moet je allemaal aan denken? Wij zochten het voor je uit.

5 tips binnen buiten

Het is lente en dat wakkert onze behoefte weer aan om te genieten van de ruimte in en om onze woning. Hoe combineer je je woning en je buitenruimte met elkaar?

Bloesem zonsondergang

APK voor je woning

Het is weer tijd voor het jaarlijkse onderhoud op en rond het huis. Wat zijn de belangrijkste klussen? Waar moet je op letten tijdens deze ‘APK voor je woning’?